Pandemia s-a terminat, dar mersul la birou a continuat? Află 3 soluții pentru a te putea împărți între job și viața de familie, dacă stai în provincie, și ești angajat în capitală

Author: Oana Picerea
Actualizat: 27 oct 2022, 10:05

Pe perioada pandemiei, mai toate joburile s-au mutat în online. Dacă un lucru bun a putut aduce pandemia, acela a fost, fără doar și poate, o evoluție fulgerător de rapidă la nivel global, în ceea ce înseamnă progresul în tehnologizarea vieții. Nu doar joburile s-au mutat în online, ci și cursurile, făcând astfel mult mai accesibilă viața studenților din provincie, de a putea sta lângă oamenii dragi, fără a fi nevoiți să mai plăteasca bani grei pe chiriile din orașele mari.

Nu numai că s-au economisit bani în perioada pandemică, dar au și apărut nenumărate locuri de muncă unde se poate lucra de la distanță în permanență. Acest lucru a funcționat de minune, și a fost complet îndreptățit pe perioada unei epidemii globale, ca cea prin care am trecut, dar în cazul zilelor de astăzi, când am putut spune adio în permanență pandemiei, lucrurile în domeniul corporatist au tins să revină la normal. Astfel, cei mai mulți angajați sunt nevoiți să lucreze în regim hibrid, ceea ce înseamnă că pot sta acasă trei zile pe săptămână, fiind totuși obligați să meargă la birou două zile.

În cazul în care șeful tău nu acceptă în continuare regimul full remote, iată 3 soluții ce-ți vin în ajutor, pentru a-ți simplifica viața

Leagă-ți cele opt zile obligatorii pe lună într-o săptămână jumate

Poți negocia regimul de muncă astfel, mai ales în cazul în care nu locuiești în orașul în care este situat biroul, și nici nu ai în plan să te muți prea curând acolo. Alege să legi cele opt zile de muncă de la birou într-o săptămână jumate, pentru a eficientiza atât bugetul, cât și viața personală. Munca de acasă ne-a învățat să fim proactivi și să ne îngrijim și de noi înșine, în timp ce muncim. Timpul pe care îl pierzi pe drum, îl poți petrece odihnindu-te, sau făcând ceva ce îți place. 

Ai curaj, și propune-i șefului tău această alternativă!

Dacă sunt distanțe mari, ia avionul!

Mai ales dacă ai fost angajat în perioada pandemiei, ar trebui să poți beneficia de acest privilegiu de a fi despăgubit pentru transport, în cazul în care nu ești din orașul în care este situată firma la care lucrezi. În această perspectivă, interesează-te de beneficiile pe care compania ta ți le oferă, iar, în cazul în care locuiești în Suceava și lucrezi în București, intră pe site-ul celor de la air-connect.com pentru a beneficia de super oferte la zborul București Suceava, arătându-i astfel și șefului tău că ești interesat de păstrarea unui buget rezonabil în ceea ce privește venirea ta la birou.

În cazul în care ai posibilitatea, fă-ți mai multe zile de la birou într-o lună, pentru a avea următoarea lună full remote

În cazul în care a fost necesar să zbori pentru a ajunge în orașul în care se află biroul tău, cu atât mai mult ai un motiv în plus de a -ți dori să nu te întorci și luna viitoare acolo. Încearcă să-ți faci zilele la muncă comasat, astfel încât să te bucuri de mai mult timp petrecut de acasă luna viitoare.

Venitul la birou implică și socializare și timp eficient petrecut cu echipa. Negociază varianta cea mai convenabilă pentru tine, și bucură-te de opțiunile pe care vremurile pe care le trăim ni le permit!

Surse foto: pixabay.com

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.