Marcel Boloș i-a anunțat pe români când intră ultima tranșă de bani pe voucherele sociale. Acestea ar putea fi acordate și în prima parte a anului 2023

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 28 iul 2023, 00:40

Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a anunțat când va intra ultima tranșă de bani, a patra la număr, pe voucherele sociale. Suma de 250 de lei ajunge la pensionarii cu venituri mici și nu numai.

Persoanele eligibile nu mai au foarte mult de așteptat până când a patra tanșă de bani va intra pe voucherele sociale, susține Marcel Boloș.

Anunțul lui Marcel Boloș cu privire la ultima tranșă de bani care va intra pe voucherele sociale

Ministrul i-a asigurat pe pensionarii cu venituri mici și foarte mici că a patra tranșă de bani va intra pe voucherele sociale în luna decembrie, între 19 și 23, pentru ca aceștia să aibă banii necesari pentru cumpărăturile de sărbători.

Mai mult decât atât, Coaliția de Guvernare își dorește să extindă oferirea voucherelor sociale și în prima jumătate a anului 2023, cel puțin, însă acest lucru depinde de bugetul care va fi alocat anului următor.

„Am virat în cursul acestei săptămâni 590 de milioane de lei. Până acum totalul celor 3 tranșe a fost de 1 miliard 700 de milioane de lei. Deci este un angajament pe care ni l-am respectat.

În perioada 19 decembrie până în 22-23 decembrie onorăm și tranșa a patra de sărbători pentru beneficiarii programului.

Citeste si: Scumpiri record la alcool. Din anul 2023, prețurile pentru băuturile alcoolice vor fi mai mari și cu 15%

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Pentru anul viitor, acum se lucrează la buget. Așa cum a anunțat domnul prim ministru – susține ca să fie acordate și în primul semestru aceste vouchere sociale din bugetul fondurilor europene și din bugetul național. Cred că o decizie finală o vom avea în momentul în care apare proiectul de buget și se va decide la nivel de coaliție varianta finală de program pentru vouchere sociale”, a spus Marcel Boloș la un post de televiziune.

Ce alte categorii de persoane primesc voucherele sociale

Voucherele sociale nu au fost distribuite doar pensionarilor cu venituri mai mici sau egale cu 1.500 de lei, ci și: persoanelor cu dizabilități cu venituri mai mici sau egale cu 1.500 de lei, familiilor mono-parentale, familiior care au cel puțin doi copii în întreținere al căror venit este mai mic sau egal cu 6.000

de lei și persoanelor fără adăpost.

În acest moment, voucherele sociale au ajuns la mai mult de 2,5 milioane de persoane.

Mai mult decât atât, Guvernul României vrea să acorde pachete cu alimente ce cântăresc 24 de kilograme. Acestea urmează să ajungă în posesia persoanelor care au venitul lunar mai mic decât cel minim garantat, fiind vorba de beneficiarii legii ajutorului social.

Citeste si: Se dau 1.000 de lei de la stat pentru acești români. Cine sunt beneficiarii

Pachetele cu alimente vor începe să fie distribuite începând cu data de 1 noiembrie, iar Marcel Boloș susține că sunt peste 1,8 milioane de pachete de acest fel ce sunt distribuite o dată la șase luni.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.