Ce vârstă are Petre Daea. Iată când a intrat în politică și cum arată CV-ul politicianului

Autor: Amalia Georgescu
Actualizat: 28 iul 2023, 02:30

Petre Daea, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale

Sursa: facebook Petre Daea

Petre Daea, actualul ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, are o carieră politică ce se întinde pe mai mulți ani. Iată ce vârstă are Petre Daea, dar și cum arată CV-ul acestuia.

Petre Daea este ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, iar de-a lungul carierei în politică a deținut mai multe funcții importante. Câți ani are cunoscutul om politic, ce studii are și cum arată CV-ul său?

Petre Daea vârstă. Când și unde s-a născut ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale? 

Petre Daea este un politician român, actualul ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale în guvernul Ciucă.

Omul politic s-a născut pe 2 noiembrie 1949, în Șișești, Mehedinți, astfel că în anul 2022 împlinește vârsta de 73 de ani. De-a lungul timpului, Petre Daea a reușit să obțină mai multe funcții importante, acesta încercând să își construiască o carieră în domeniul politic. 

La bază, Petre Daea este inginer agronom, acesta urmând Facultatea de Agronomie din Timișoara. Ulterior, după finalizarea cursurilor, Petre Daea a obținut și o specializare, acesta devenind doctor în agronomie.

La vârsta de 73 de ani, Petre Daea se pot lăuda cu un parcurs impresionant pe scena politică din România, reușind să avanseze rapid pe poziții înalte în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, astfel că s-a aflat de mai multe ori în fruntea acestui minister.

Citeste si: Cum arată și cu ce se ocupă soția lui Petre Daea. Camelia este cu 18 ani mai tânără decât ministrul Agriculturii

CV Petre Daea. Ce experiență profesională are politicianul? 

CV-ul lui Petre Daea, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, este disponibil pe site-ul oficial al Guvernului României.

Potrivit informațiilor existente în mediul online, Petre Daea a intrat în câmpul muncii în anul 1973, atunci când a fost inginer stagiar și șef de fermă la CAP Șișești, Mehedinți, locul unde s-a născut. A deținut această poziție până în anul 1980. 

În perioada 1980-1986 a fost inginer șef CUASC Șișești, Mehedinți, iar timp de un an, din 1986 și până în 1987, Petre Daea a fost director DGAIA Mehedinți.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Între anii 1987-1989 a făcut parte din Consiliul Județean Mehedinți, acolo unde a fost șef de secție pentru probleme de Agricultură.

Din 1989 și până în 1996 a fost inginer la Stațiunea de Cercetare Producție Pomicolă din Mehedinți, iar din 1997 și până în 2000 a ocupat din nou funcția de director DGAIA Mehedinți, ulterior a devenit, timp de un an, directorul general al instituției. 

 

Din 2001 a devenit membru PSD și a ocupat, pe rând, mai multe funcții importante ca cea de Secretar de Stat în Ministerul Agriculturii, Alimentației și Pădurilor, ministru al Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale, senator sau deputat.

Cât despre partidele în care a fost membru, Petre Daea a intrat în politică înainte de 1989, atunci când a făcut parte din PCR. A fost membru în perioada 1970-1989, din convingere. Ulterior, între anii 1989-1992 a făcut parte din FSN, iar între anii 1992-1993 a fost membru în FDSN.

S-a înscris în PDSR în anul 1993 și a rămas fidel partidului până în 2001, atunci când a intrat în PSD. A părăsit PSD în 2021, atunci când s-a înscris în APP, însă din mai 2022 a revenit în PSD.

Petre Daea vorbește limba engleză și a obținut Ordinul național „Serviciul credincios” în grad de cavaler.

Duminică, 30 octombrie 2022, Petre Daea este invitat în platoul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”, acolo unde va face dezvăluiri despre deciziile politice pe care le-a luat de-a lungul timpului, dar va vorbi și despre viața sa personală. Ediția de duminică a emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai” va fi difuzată la Kanal D începând cu ora 22:00. 

Citeste si: Petre Daea, Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, faţă în faţă cu Denise Rifai, duminică, de la 22:00, la Kanal D: “Nu fac parte din categoria celor care critică oaia şi dimineaţă îi mănâncă brânza”

 


În a doua parte a ediției de astăzi din „Casa iubirii”, Patrick a chemat-o în camera roșie pe Bianca Giurcă, însă cei doi nu au vorbit despre ei, ci mai mult despre tensiunile cu care s-a confruntat concurenta.