Se oferă flori bărbaților?

Author: Oana Picerea

Asociate foarte mult cu feminitatea, florile au fost, pentru foarte mult timp, considerate un dar destinat exclusiv doamnelor și domnișoarelor. Vremurile s-au schimbat, ca și gusturile în materie de cadouri. Până acum un deceniu, să îi oferi un buchet de flori unui bărbat era considerat un gest ieșit din comun, dar odată ce acest obicei a fost adoptat de Belgia, Franța sau Statele Unite această preconcepție a început să dispară

Motivele pentru care un bărbat ar merita să primească buchete de flori este același ca în cazul femeilor. Florile sunt un mod elegant de a transmite cuiva, inclusiv bărbaților, iubirea, respectul, aprecierea, dar poate fi și o bună variantă pentru a mulțumi sau felicita pe cineva.

Ce flori sunt potrivite spre a fi oferite bărbaților?

Chiar dacă florile pot fi oferite oricui, sunt câteva reguli de care să ții cont atunci când alege buchetele de flori pentru bărbați. O primă regulă este aceea să eviți florile în nuanțe pastelate și să optezi pentru cele în culori tari. Nici prea colorate nu sunt indicate, ci să aibă maxim două nuanțe. Poți opta pentru sortimente de flori roșii, verde, portocaliu sau chiar violet.

Totodată, potrivite spre a fi oferite unui bărbat sunt florile cu impact vizual puternic. Poți opta pentru sortimente exotice, precum Strelitzia, Protea, Leucospermum și Banksia, dar și pentru cale, Anthurium sau Eryngium.

Dacă vrei ca florile să transmită un mesaj în sine, cele mai potrivite sunt trandafiri galbeni sau crizanteme, ca semn de prietenie; în cazul în care florile sunt pentru partenerul de viață, cea mai bună opțiune rămâne trandafirul roșu; iar pentru a-ți arăta devotamentul poți alege crini peruvieni.

Dacă urmează să oferi un buchet de flori unui bărbat pe care nu îl cunoști îndeajuns de bine, cea mai bună soluție este să alegi plantele în ghiveci. Sunt mulți bărbați care preferă aceste plante și de care au foarte mare grijă. O orhidee Phalaenopsis, un bonsai sau un cactus vor fi un cadou bine primit de către domni.

La ce ocazii poți oferi flori bărbaților?

Ziua de naștere și onomastica sunt cele mai frecvente ocazii cu care se dăruiesc flori, iar bărbații nu trebuie să fie excepția de la regulă.

Și o avansare la locul de muncă este un bun prilej de a le oferi bărbaților flori, cu scopul de a-l felicita. Un aranjament floral ce conține fire de bambus ar putea fi alegerea ideală, fiind modul în care îi urezi noroc.

Pentru a transmite ”Însănătoșire grabnică” poți alege, de asemenea, flori, pe care le poți trimite acasă sau la spital, astfel încât să îi înveselești ziua și să fie mândru că te-ai gândit la el. Optează pentru sortimente în culori calde, însă nu foarte parfumate.

Pentru un director în varsta de la compania la care lucrezi, pe care îl stimezi foarte mult, o idee impresionantă de cadou ar putea fi un aranjament de lux cu trandafiri sau o cutie cu orhidee și trandafiri.

Ce reguli trebuie să urmezi când oferi flori unui bărbat?

Sunt câteva reguli pe care trebuie să le urmezi atunci când ai de gând să îi oferi unui bărbat un buchet de flori:

● Numărul de flori - trebuie să fie întotdeauna impar și mai mic decât cel care se oferă în mod obișnuit unei femei; dacă vrei să faci un gest romantic sau să flirtezi, o singură floare este suficientă;

● Culorile florilor sunt și ele importante - optează, întotdeauna, pentru nuanțe vii, precum portocaliu, violet sau roșu;

● Design-ul - în cazul domnilor, aceștia preferă aranjamentele florale elegante, minimaliste.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.