Majorare pensii 2023. Cu cât se vor mări pensiile de la 1 ianuarie. Procentul estimat de premierul Ciucă

Autor: Bianca Vidoi

Care este procentul estimat de premierul Ciucă 

Sursa: shutterstock

Premierul Ciucă a declarat joi, în cadrul discuției cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula Von der Leryen, că susține creșterea pensiilor și majorarea salariului minim.

Majorarea pensiilor și a salariului minim se va face începând cu 1 ianuarie 2023, în urma unei analize a bugetului pentru anul viitor.

Citeste si: Alternativă la tichetele de masă. Ce pot primi angajații începând cu anul 2023 în locul tichetelor de masă

Pensiile se vor majora din ianuarie 2023

Premierul Ciucă a declarat la Bruxelles faptul că susține creșterea pensiilor cu 15%, dar și majorarea salariului minim la 3.000

de lei, însă pentru ca aceste măsuri să fie luate, bugetul pentru anul viitor va trebui să fie analizat.

„Avem pe masă o decizie a Comisiei prin care 10% din fondurile coeziune din cadrul 2014 – 2020 pot fi folosite astfel încât să se combată sărăcia energetică, să fie sprijinite persoanele vulnerabile, să fie sprijinite IMM-urile, să se asigure locuri – muncă.

Avem nevoie ca pe baza bugetului și a fondurilor UE să facem modificările necesare pentru a vedea cum putem sprijini bugetul cu acești bani, ce bani ne rămân pentru a putea să ne ducem în creșterea pensiilor cu 15%, dacă se poate cu mai mult de 15%, și cu salariului minim la 3.000 de lei”, a spus premierul.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Premierul României, care este și președintele Partidului Național Liberal a spus și că majorarea pensiilor și a salariului minim trebuie realizată în raport cu nivelul inflației și a bugetului de stat pentru anul 2023. Aceste schimbări vor fi făcute pentru ca cetățenii și pensionarii să nu resimtă efectele inflației.

Citeste si: Repartitoarele de căldură vor fi obligatorii începând cu 1 ianuarie 2023. Ce amenzi riscă cei care nu le instalează

Rata inflației a depășit pragul de 15%

Creșterea pensiei cu 15% și majorarea salariului minim la 3.000 de lei este luată în calul pentru a ajuta pensionarii și salariații să poată trăi în continuare decent, în raport cu efectele inflației de peste 15%.

Președintele Klaus Iohannis a declarat că el susține majorarea pensiilor în raport cu rata inflației. „Dacă vorbim de creşterea pensiilor, trebuie să vedem un pic contextul mai larg.

Ştiu că s-au vehiculat tot felul de propuneri: 10%, 11%, dar haideţi să vedem lucrurile în context mai mare, nu putem să aşteptăm de la pensionari să plătească ei preţul crizelor şi în condiţiile în care avem o inflaţie care trece de 15%, eu cred că ar fi corect, ar fi rezonabil ca această creştere a pensiilor de la 1 ianuarie să ţină cont de această inflaţie şi atunci creşterea, după părerea mea, trebuie să fie mai mare decât a fost ea până acum vehiculată”, a spus Klaus Iohannis, înainte de a participa la reuniunea
Consiliului European.

Citeste si: Marcel Ciolacu spune în ce condiții se vor majora pensiile cu 15%. Pensionarii încă nu știu de ce majorare vor avea parte începând cu data de 1 ianuarie 2023

Surse: Facebook Nicolae Ionel Ciucăg4media.ro, libertatea.ro

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.