Aplicația Instagram nu funcționează corespunzător. Sute de utilizatori din România, afectați

Autor: Alina Petre
Actualizat: 31 iul 2023, 03:40

Instagram

Instagram anunță că platforma este afectată în toată lumea. Sute de utilizatori din România sunt afectați.

Instagram, aplicaţia folosită de peste 2 miliarde de utilizatori, întâmplină probleme de funcționare în cursul zilei de luni, 31 octombrie. Mai mulți utilizatori din întreaga lume au sesizat erori ale platformei.

Citeste si: Elon Musk nu a venit în România, confirmă oficialii MAI. Cel mai bogat om din lume nu a fost prezent la petrecerea de Halloween de la Castelul Bran

Aplicația Instagram nu funcționează corespunzător

Instragram anunță că rețeaua este afectată la nivel global în următoarele ore și avertizează utilizatorii că exista posibilitatea ca aceștia să nu poată accesa platforma sau să le apară contul dezactivat și din aceste două cauze, multe conturi vor pierde masiv din numărul de utilizatori.

Se pare că este vorba despre ”o curățenie generală” a conturilor false, însă problema poate apărea pe toate conturile, inclusiv pe cele cu un număr real de urmăritori.

Instagram a trecut de pragul de 2 miliarde de utilizatori activi lunar

Aplicația este folosită de peste 2 miliarde de oameni cel puţin o dată pe lună, arată datele oficiale date publicităţii de Meta, informează economedia.ro.

Instagram a trecut de pragul de 2 miliarde de utilizatori activi lunar şi este al treilea produs Meta, după Facebook şi WhatsApp, care atinge acest nivel.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Platforma este una dintre cele mai de succes produse Meta, atât ca popularitate, cât şi financiar, Instagram a încetinit creşterea în ultima vreme, având nevoie de aproximativ patru ani pentru a adăuga al doilea miliard de utilizatori, după ce atinsese pragul de 1 miliard de utilizatori în 2018.

În total, cele trei produse Meta însumează acum 3,71 de miliarde de utilizatori unici din toată lumea.

Instagram este în plin proces de schimbare, trecând, la fel ca Facebook, la un feed care afişează utilizatorilor mai multe postări de la persoane pe care nu le urmăresc, dar oferind în acelaşi timp feed-uri speciale pentru prieteni sau creatorii preferaţi de conţinut.

Toate aceste modificări, inclusiv accentul foarte mare pus pe video vertical, vin ca urmare a creşterii masive în popularitate a TikTok, care a devenit în ultimii ani cea mai mare ameninţare pentru platformele sociale ale Meta.

Între timp, WhatsApp a trecut de 2 miliarde de utilizatori zilnici (nu lunari) – care trimit şi primesc mesaje prin intermediul serviciului criptat.

Citeste si: Aplicația WhatsApp nu mai funcționează. Aceasta nu mai poate fi utilizată de cea mai mare parte dintre utilizatori

 

Taguri: