Ești pasionat de jocuri video? Iată cum poți să te joci fără a-ți neglija sănătatea!

Author: Oana Picerea
Actualizat: 02 nov 2022, 11:08

Ești pasionat de jocurile video, însă ai observat dureri de cap sau dureri în tot corpul după câteva ore petrecute în fața computerului? În cazul acesta, avem câteva recomandări despre cum să nu îți neglijezi sănătatea și de asemenea îți vom spune și de unde poți achizițona un scaun de gaming calitativ.

Sănătatea sistemului locomotor

Pentru a-ți păstra sănătatea în momentul în care te joci câteva ore pe zi, este important să ai o poziție corespunzătoare. Aceasta te va ajuta să previi durerile de spate, de cap, de picioare și diverse afecțiuni. Tot mai multe persoane care se plâng de dureri de mijloc, de spate sau de cap nu realizează că este din cauza poziției incorecte.

Poți preveni afecțiunile sistemului locomotor alegând un scaun de gaming de calitate. Acesta poate fi setat așa cum îți dorești. Poziția corectă la birou, când te joci sau când lucrezi presupune să poți pune tălpile pe pardoseală, genunchii să fie la un unghi de 90 de grade, mijlocul să formeze o curbură ușoară, iar capul să fie rezemat de spătar. Astfel, vei preveni presiunea incorect distribuită pe articulații și afecțiunile care din păcate afectează din ce în ce mai multe persoane, chiar și tineri sub 20 de ani.

Dacă îți dorești un scaun de gaming, îți recomandăm magazinul online topscaune.ro, unde vei găsi o varietate de produse. Poți alege scaune gaming de la TOP SCAUNE în diverse stiluri, mai colorate sau minimaliste și de asemenea poți alege și scaune cu diverse funcții, cum ar fi cea pentru masaj.

Sănătatea ochilor

După câteva ore de jucat jocuri video, probabil începi să îți simți ochii obosiți și uscați. Această problemă poate fi rezolvată destul de ușor. În primul rând, investește într-o pereche de ochelari cu filtru pentru computer. Pot fi fără dioptrii, dacă nu ai nevoie sau poți alege un tratament pentru ochelarii tăi de vedere. Apoi, ține cont de regula 20-20-20, adică: la fiecare 20 de minute, privește timp de 20 de secunde la un punct aflat la 20 feet depărtare, adică la aproximativ 6 metri depărtare. În felul acesta, vei relaxa mușchii ochiului și nu vor mai apărea dureri de cap.

Este important să îți aduci aminte să clipești cât mai des. Desigur, clipitul este un act reflex, însă în momentul în care privești în orice tip de ecran, indiferent că este monitor, televizor, tabletă sau telefon, ai tendința de a clipi mai rar. Acest lucru duce la uscarea ochiului și la disconfort.

Tot pentru sănătatea ochilor este important să ai grijă și la produsele de spălare pe față și temperatura apei. Alege un produs de curățare blând, fără parfum sau uleiuri esențiale, cu ajutorul căruia poți curăța și la baza genelor. În felul acesta, te vei asigura că nu se adună bacterii care în combinație cu uscarea ochilor pot duce la afecțiuni serioase.

 

Sperăm ca aceste informații să îți fie de ajutor pentru a te juca fără să îți neglijezi sănătatea!

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.