Târgul de Crăciun 2022 București. Când se va deschide târgul de Crăciun și cum se va face accesul

Autor: Bianca Hriscu
Actualizat: 14 nov 2022, 10:14

Târgul de Crăciun București 2022 va avea loc în Piața Constituției 

Sursa: unsplash

Târgul de Crăciun București va fi organizat și în anul 2022, potrivit informațiilor transmise de primarul Nicușor Dan. Iată când și unde va avea loc târgul de Crăciun 2022 din București, dar și dacă se va plăti bilet de acces.

Târgul de Crăciun 2022 București va fi organizat de primăria Capitalei, informație confirmată chiar de primarul Nicușor Dan. Având în vedere că în urmă cu un an a fost percepută o taxă de intrare, cei interesați să viziteze târgul de Crăciun de la București s-au întrebat cum se va face accesul în 2022. Iată unde și când va avea loc târgul de Crăciun București 2022.

Târgul de Crăciun 2022 se deschide mai devreme în București. Anunțul făcut de Nicușor Dan

Târgul de Crăciun 2022 din București își va deschide porțile pe data de 20 noiembrie 2022 și va rămâne deschis până pe 26 decembrie. Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că accesul vizitatorilor va fi gratuit, dezvăluind și care vor fi principalele atracții în acest an. 

„Bucureștiul se aliniază marilor capitale care organizează evenimente dedicate sărbătorilor de iarnă. Invit bucureștenii și turiștii în Piața Constituției unde Primăria Capitalei prin ARCUB, PROEDUS și creart organizează în perioada 20 noiembrie -26 decembrie Târgul de Crăciun București.

Un eveniment de tradiție ce aduce anual peste 1.000.000 de vizitatori, Târgul de Crăciun transformă centrul orașului într-un spațiu festiv destinat întregii familii. 
Printre atracțiile ediției din acest an se numără Căsuța lui Moș Crăciun, patinoarul, caruselul, roata panoramică, zonele tematice și concertele live. În Piața Constituției vor fi amplasate peste 70 de căsuțe din lemn de unde vizitatorii pot alege cadouri specifice sărbătorilor de iarnă, jucării, obiecte hamade, suveniruri tradiționale şi produse alimentare.
Târgul de Crăciun Bucureşti 2022 va fi deschis zilnic, iar accesul vizitatorilor este gratuit.”,
a anunțat Nicușor Dan.

Târgul de Crăciun 2022 București. Unde va fi organizat în acest an

În marile orașe din țară se organizează târguri de Crăciun, iar Bucureștiul nu putea să facă excepție de la regulă. Astfel, în 2022, târgul de Crăciun din București se va desfășura în Piața Constituției.

Evenimentul a devenit deja o tradiție, chiar dacă în perioada pandemiei de coronavirus s-a desfășurat după reguli mult mai stricte pentru a preveni răspândirea virusului în comunitate.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Pe pagina personală de facebook, Nicușor Dan a dat asigurări că târgul de Crăciun 2022 va avea loc în București, pe afiș fiind menționată și data la care va fi deschis pentru publicul larg. Mai exact, târgul de Crăciun de la București își va deschide porțile pe data de 20 noiembrie 2022, urmând să se închidă pe 26 decembrie 2022, în a doua zi de Crăciun.

„Da, el va avea loc.

Există două instituții ale Primăriei care îl vor organiza, ARCUB şi PROEDUS, şi există un parteneriat cu TVR şi suntem încă în discuții cu operatori privați care să contribuie”, a precizat Nicușor Dan, citat de  libertatea.ro.

Într-o postare pe care a făcut-o pe facebook pe la jumătatea lunii octombrie 2022, Nicușor Dan a anunțat că se va organiza târgul de Crăciun București 2022, acesta făcând apel la toți cei care vor să devină parteneri ai acestui eveniment. Înscrierile s-au putut face până pe data de 24 octombrie, astfel că în perioada următoare vor fi anunțate toate detaliile legate de organizarea târgului de Crăciun București 2022.

Citeste si: Când se aprind luminițele de Crăciun 2022 în București. Anunțul oficial făcut de Primăria Capitalei

Se va plăti sau nu taxă de intrare la târgul de Crăciun 2022 din București?

În acest an, cei care vor să participe la târgul de Crăciun din București nu vor plăti nicio taxă, accesul vizitatorilor fiind gratuit. 

Reamintim că în anul 2021, târgul de Crăciun din București a fost organizat în Piața Universității și a fost percepută o taxă de acces. Cei care își cumpărau online biletul plăteau 5 lei, în timp ce vizitatorii care cumpărau biletul direct de la târg plăteau 7 lei.

Citeste si: Crăciun 2022. În ce zi pică sărbătoarea Nașterii Domnului în anul 2022. Românii vor avea parte de mai multe zile libere