O femeie din India, aflată în comă de șapte luni, a născut o fetiță perfect sănătoasă. C azul ei a uluit medicii care susțin că, de peste două decenii, nu au fost martori la un asemenea eveniment.
O femeie aflată în comă de șapte luni a născut o fată perfect sănătoasă
Shafiya, o fată de doar 23 de ani din regiunea Uttar Pradesh, din nordul Indiei, a născut, deși se afla în comă de șapte luni, după ce a căzut de pe motocicletă și nu purta cască.
Aceasta era însărcinată în 40 de săptămâni atunci când incidentul a avut loc. Burqa acesteia s-a prins în roata din spate a motocicletei ce era condusă chiar de către iubitul său. În urma incidentului și a căzăturii de care a avut parte, aceasta s-a ales cu răni grave la nivelul capului.
Din luna martie, de când accidentul a avut loc, Shafiya a trecut prin cinci intervenții neurologice diferite, toate acestea având loc la spitalul All India Institute of Medical Sciences din Bulandshahr. Mai mult decât atât, aceasta a trebui să stea și conectată la un ventilator, pentru ceva timp, iar o parte din craniul ei a trebuit să fie îndepărtată.
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
După ce medicii, în urma unei ecografii, au concluzionat că sarcina acesteia evoluează în mod normal, au decis să nu o întrerupă, motiv pentru care, pe data de 22 octombrie, o fetiță perfect sănătoasă a venit pe lume.
Femeia a ieșit din comă
Femeia de 23 de ani a reușit să iasă din comă, dar mai are mult de luptat până când se va putea însănătoși. Shafiya nu mai are nevoie de ventilator și, din când în când, își mișcă picioarele și capul.
Dr. Deepak Gupta, chirurgul spitalului în care se află internată, a spus că este un caz „extrem de neobișnuit”, mai ales că nu a mai „întâlnit un astfel de caz în cei 22 de ani de carieră de neurochirurgie la
Citeste si: O femeie și-a omorât prietena însărcinată pentru a-i lua copilul nenăscut. Planul șocant al criminalei
De asemenea, acesta a spus că, în momentul de față, Shafiya „se află într-o stare stabilă și nu este asistată de ventilator”.
Astfel de accidene tragice s-ar putea întâmpla mult mai des, mai ales că, în comunitățile musulmane și în cadrul celor Sikh, oamenii nu sunt adepții purtării căștii de protecție și nu toată lumea ar putea avea nocorul de care Shafiya și fiica ei au beneficiat.