Vestea zilei pentru pensionari! Premierul Nicolae Ciucă anunță până când vor primi românii vulnerabili ajutorul de 250 de lei

Autor: Diana Tilă

Românii primesc vești excelente. Nicolae Ciucă anunță până când vor primi pensionarii ajutorul de 250 de lei.

Premierul Nicolae Ciucă a făcut un anunț important pentru pensionarii din România. Oficialul a transmis că măsurile din programul Sprijin pentru România vor continua și în anul 2023. 

Citește și: Românii cu pensii mici pot primi 4000 de lei în luna ianuarie. Anunțul a fost făcut de Marcel Ciolacu

Vestea zilei pentru pensionari! Premierul Nicolae Ciucă anunță până când vor primi românii vulnerabili ajutorul de 250 de lei

Premierul României susține că românii se vor bucura de voucherele sociale și în anul 2023. Momentan, bugetul de stat nu este aprobat de Parlament, deoarece este pentru prima dată, în România, când se realizează bugetarea pe programe. Cu toate acestea, Nicolae Ciucă promite că măsurile sociale vor fi aplicate și în 2023: „Cei 50 de euro la fiecare două luni vor continua și în anul viitor”.

Citește și: Din decembrie, cuplurile pot depune cereri pentru 15.000 de lei de la stat pentru fertilizarea în vitro. Condițiile de accesare a banilor

„Ne-am angajat să avem un proiect de buget cât mai repede posibil, la sfârșitul lunii octombrie, nu am reușit acest lucru pentru că este pentru prima dată, în România, când se realizează bugetarea pe programe, ori fiecare minister trebuie să își asigure proiectarea bugetului și încărcarea datelor pe programe.

Vă pot da asigurări că până la jumătatea lunii decembrie, așa cum am discutat calendarul, vom avea bugetul aprobat în Parlament.

Valoarea pensiilor și a salariului minim urmează să fie decise în funcție de datele finale. În acest moment există acest angajament ca pensiile să fie crescute în limita inflației, să putem să acoperim această pierdere în bugetul fiecărei familii și de asemenea să identificăm celelalte măsuri pe care putem să le luăm pentru persoanele vulnerabile.

Ca atare, măsurile pe care le-am adoptat, cei 50 de euro la fiecare două luni vor continua și în anul viitor și vom găsi și alte soluții pentru a putea să-i sprijinim”, spune Nicolae Ciucă.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a explicat, miercuri, 9 noiembrie, că noile măsuri care vor fi adăugate la capitolul Repower EU, prezentate marți de Comisia Europeană, sunt în limita a 10% din bugetul alocat fiecărui stat membru al UE și anume în cazul României este vorba de suma de 2,4 miliarde euro.

Mai mult, autoritățile vor grăbi procesul de virare a tranșei a patra, astfel încât românii să beneficieze de bani înainte de sărbătorile de iarnă.  

„O veste bună pe care vreau să o anunț este că vom urgenta procesul pentru încărcarea tranșei IV de 250 de lei pe carduri, pentru a ajunge la beneficiari înainte de sărbătorile de iarnă”, a transmis ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

Citește și: Ce persoane vor beneficia de tarife schimbate pentru serviciile de telefonie și date. Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii a făcut precizările

Mecanismul de distribuire a cardurilor prevede trei etape: 

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

1) producția cardurilor de către unitățile emitente (imprimarea datelor beneficiarilor și inserarea CIP-ului), 

2) împlicuirea și distribuirea la nivel național de către Poșta Română și 

3) încărcarea valorică a cardurilor pe măsură ce acestea intră în posesia beneficiarilor. Listele cu beneficiari sunt stabilite de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS), iar de împlicuirea și livrarea cardurilor se realizează de către angajații Poștei Române.

Graficul de virare pentru tranșa a 4-a de bani pe cardurile sociale
Emitere:

– Actualizarea listelor de beneficiari de către MMSS și verificarea de către ANAF: 05.12.2022-09.12.2022

– Prelucrarea datelor de către CN Poșta Română și transmiterea către direcțiile regionale 05.12.2022-09.12.2022

Distribuire:

– Permanent în funcție de lista actualizată a beneficiarilor

Încărcare:

– 12.12.2022-16.12.2022.

Voucherele în valoare de 250 de lei se încarcă o dată la două luni, până la finalul anului, iar aceste sume sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor. Astfel, dacă tranșa IV este încărcată în decembrie 2022, ea poate fi utilizată până în decembrie 2023.