LIVE UPDATE Ziua 261 de război în Ucraina: Soldații ruși îi abandonează pe cei morți, pe front, iar Statele Unite ale Americii vor furniza noi arme Ucrainei

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 11 nov 2022, 11:13

LIVE UPDATE Ziua 261 de război în Ucraina: Armata ucraineană este din ce în ce mai aproape de periferia orașului Herson, în timp ce armata rusă continuă să bombardeze alte regiuni ale Ucrainei

Sursa: pexels

În a 261-a zi de război, rușii se retrag din orașul Herson „în strictă conformitate cu planul aprobat”, iar Institutul pentru Studierea Războiului este de părere că Ucraina nu va renunța la contraofensiva începută în urmă cu doar câteva săptămâni.

UPDATE ORA 11:00. Statele Unite ale Americii vor furniza noi arme Ucrainei

Statele Unite ale Americii vor cumpăra de la Coreea de Sud 100.000 de cartușe de artilerie, urmând ca acestea să fie furnizate Ucrainei. Totul se va face prin intermediul unui acord dezvoltat de cele două guverne, în ultimele săptămâni.

UPDATE ORA 09:30. Soldații ruși îi abandonează pe cei morți, pe front

În timp ce forțele ruse se retrag din orașul Herson, soldații morți sunt abandonați pe front. „Există o retragere a trupelor rusești în poziții mai fortificate. Dar mai sunt zone în care au loc bătălii.

Se retrag pentru că suferă pierderi, pierderi foarte mari. Mai mult, ei nici măcar nu iau cadavrele soldaților”, a transmis Nikolai, un soldat din armata ucraineană.

UPDATE ORA 08:30. Este puțin probabil ca Ucraina să renunțe la contraofensivă

Datorită condițiilor pe care iarna le aduce în Ucraina, armata lui Volodimir Zelenski va avea anumite avantaje, motiv pentru care Institutul pentru Studierea Războiului (ISW) este de părere că Ucraina nu va renunța la contraofensivă.

„Vremea de iarnă poate provoca daune disproporționate forțelor ruse prost echipate, în vreme ce trupele ucrainene, mai bine echipate, sunt avantajate.

Este puțin probabil ca Ucraina să-și oprească contraatacurile din cauza iernii, putând profita de terenul înghețat mai prielnic deplasării decât în lunile noroioase de toamnă”, susține ISW.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Diplomații G7 spun Rusiei să pună capăt imediat războiului din Ucraina

UPDATE ORA 08:00. Noaptea trecută, armata rusă a bombardat o altă regiune

În noaptea dinspre 10 spre 11 noiembrie, rușii au bombardat regiunea Vinnytsia, iar alerta aeriană a durat între 02:21 și 03:55. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

Citește și: Ucraina a primit noi sisteme de apărare antiaeriană NASAMS și Aspide din SUA, Spania și Norvegia

Conform agenției Ukrinform, în ultimele șapte zile, Rusia a atacat Ucraina cu 50 de drone și cu 17 rachete.