BIOGRAFIE Adrian Porumboiu. Vârstă, copilărie, studii, familie și carieră. Totul despre fostul patron al echipei de fotbal FC Vaslui

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 11 aug 2023, 03:30

Adrian Porumboiu s-a născut pe data de 27 septembrie 1950, în Buzău și este om de afaceri

Sursa: https://www.mediafax.ro/

Viața și cariera fostului patron al echipei de fotbal FC Vaslui, Adrian Porumboiu

Potrivit fanatik.ro, fostul patron al echipei de fotbal FC Vaslui, Adrian Porumboiu, a început să se dedice afacerilor din anul 1999.

Cine este Adrian Porumboiu, fostul patron al echipei de fotbal FC Vaslui

Fostul fotbalist și arbitru internațional FIFA, Adrian Porumboiu a început să se dedice afacerilor din 1999, fiind acum unul dintre cei mai mari proprietari de terenuri din țară, dar și fostul director al echipei de fotbal FC Vaslui.

Citește și: Adrian Porumboiu, invitat duminica aceasta la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

Adrian Porumboiu s-a născut pe data de 27 septembrie 1950, în Buzău, a fost arbitru roman, observator federal, fotbalist, economist, om de afaceri și fost finanțator al echipei de fotbal FC Vaslui.

Pe când era fotbalist la Viitorul Vaslui, Adrian Porumboiu visa să ajungă antrenor, dar din cauza unei accidentări la genunchi, la vârsta de 26 de ani, s-a gândit să facă școala de arbitrii, lucru care l-a atras din prima.

A trecut rapid de la Divizia C la Diviza A, arbitrând doi ani la echipele județene, doi ani în Divizia C, doi ani în Divizia B, iar la vârsta de 34 de ani a debutat ca arbitru în Divizia A.

Primul său meci pe care l-a arbitrat, în 1976, după cum își amintește, a debutat cu o bătaie între jucători. Adrian Porumboiu și-a dedicat 14 ani arbitrajului în prima ligă, iar timp de zece ani a fost observator FIFA de arbitraj la cel mai înalt nivel.

Citește și: Cine este și ce vârstă are Adrian Porumboiu

Ca și arbitru internațional a condus la centru două partide de fotbal, mai exact două Turnee finale Campionatului European de junior.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În 1997 a renunțat la cariera de arbitru, iar începând cu anul 1998 și până în 1999 a fost ales președinte în cadrul Comisiei de disciplină și judecată a arbitrilor din cadrul FRF.

Din anul 1999 acesta s-a dedicat afacerilor, iar ulterior a devenit principalul finanțator al echipei de fotbal din Vaslui. Grupul de firme pe care acesta îl conduce exploatează 43.000 de hectare de teren agricol în județele Vaslui, Iași, Galați, și Neamț.

Grupul dezvoltat de Porumboiu este format din firmele Racova Vaslui (cu activități în turism), Comcereal Vaslui, R-Agro, Asociația Agricola Munteni, Agrocomplex Bârlad (cu activități în cultura cerealelor), Mopan Suceava (morărit și panificație), Ulerom Vaslui (fabricarea uleiurilor vegetale), Ilvas Vaslui (prelucrarea laptelui), Comprest Vaslui (construcții) și Comguard Vaslui (servicii de paza și protecție).

În anul 2008 Adrian Porumboiu a fost decorat cu Ordinul “Meritul Sportiv” clasa a III-a „în semn de înaltă apreciere pentru rezultatele remarcabile obținute atât în competițiile sportive interne, cât și pe plan internațional”, „formarea tinerelor generații de arbitri”

și promovarea „spiritului de fairplay”.

Fostul arbitru, Adrian Porumboiu, este căsătorit cu Viorica Porumboiu, o prezență discretă în lumea mondenă, cu care are împreună doi fii: Corneliu și Octavian Porumboiu. Aceștia nu au moștenit pasiunea pentru fotbal al tatălui lor.

Unul dintre fii săi, Corneliu Porumboiu, este cel mai cunoscut regizor de film din România și a câștigat în 2017 premiul Gopo pentru cea mai bună regie în cadrul premiilor Gopo pentru filmul “A fost sau n-a fost?”

Celălalt fiu a lui Adrian Porumboiu, Octavian Porumboiu, se ocupă de afacerile familiei.

 


În a doua parte a ediției de astăzi din „Casa iubirii”, Patrick a chemat-o în camera roșie pe Bianca Giurcă, însă cei doi nu au vorbit despre ei, ci mai mult despre tensiunile cu care s-a confruntat concurenta.