Adrian Porumboiu CV. Palmaresul impresionant al latifundiarului: fost fotbalist și arbitru, economist, om de afaceri și finantator al echipei FC Vaslui

Autor: Cristina Mocanu

Omul de afaceri Adrian Porumboiu s-a afirmat în numeroase domenii, de-a lungul timpului

Sursa: https://www.mediafax.ro/

Palmaresul impresionant al fostului arbitru Adrian Porumboiu.

Omul de afaceri Adrian Porumboiu s-a afirmat în numeroase domenii, de-a lungul timpului, însă acesta este cunoscut mai ales pentru palmaresul obținut în fotbal, conform Wikipedia.

Omul de afaceri Adrian Porumboiu deține în palmaresul său 20 de ani de arbitraj în fotbal

În urmă cu câțiva ani, Adrian Porumboiu a fost cotat ca fiind unul dintre cei mai bogați afaceriști din agricultură, având o avere estimată la 180-200 de milioane de euro.

Totuși, acesta este cunoscut mai degrabă în lumea fotbalului, mai ales pentru cei 20 de ani de activitate ca arbitru.

Fostul arbitru internațional, Adrian Porumboiu, s-a născut pe data de 27 septembrie 1950, în Buzău, și a fost pe rând: arbitru român, observator federal, fotbalist, economist, om de afaceri și fost finanțator al echipei de fotbal FC Vaslui.

Citește și: Adrian Porumboiu avere. A fost unul dintre cei mai bogați români din agricultură. Ce afaceri a făcut de-a lungul vieții fostul arbitru internațional FIFA

Din adolescență acesta visa să ajungă antrenor de fotbal, dar decizia i-a fost schimbată în urma unei accidentări pe care a avut-o la genunchi, la vârsta de 26 de ani, când s-a hotărât să facă școala de arbitrii. A debutat în lumea arbitrajului în anul 1976 și a trecut rapid de la Divizia C la Diviza A, arbitrând doi ani la echipele județene, doi ani în Divizia C, doi ani în Divizia B, iar la vârsta de 34 de ani a debutat ca arbitru în Divizia A.

În anul 1997 a renunțat la cariera de arbitru, iar începând cu anul 1998 și până în 1999 a fost ales președinte în cadrul Comisiei de disciplină și judecată a arbitrilor din cadrul FRF.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Adrian Porumboiu s-a retras oficial de la conducerea clubului FC Vaslui pe 21 iunie 2013

Adrian Porumboiu s-a retras oficial de la conducerea clubului FC Vaslui pe 21 iunie 2013 deoarece a fost nemulțumit de „jocurile de culise” din Liga 1 și nici nu mai are de gând să revină vreodată. Acesta a declarat că nu mai vrea să investească în fotbalul din România și a acuzat că în perioada în care era patron al FC Vaslui, în Liga 1 au avut loc mai multe lucruri “murdare”.

Citește și: Adrian Porumboiu, invitat duminica aceasta la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

Acesta a reușit să se bucure de succes în afaceri pentru o perioadă scurtă deoarece firmele acestuia au acumulat datorii mari, astfel că Adrian Porumboiu a avut nevoie de un investitor care să îl susțină din punct de vedere financiar. În anul 2014 a primit o amendă APIA de 17 milioane de euro, dar a decis să o conteste.

Adrian Porumboiu a hotărât să își vândă mare parte din acțiuni, însă în cele din urmă a realizat că decizia a fost una neinspirată, având în vedere că a rămas și fără acțiuni, dar și cu datorii mari.

În prezent o firmă cu sediul central în Singapore a preluat o suprafață de circa 16.000 de hectare în județul Vaslui. Terenurile aparținând unor firme pe care le-a deținut odinioară fondatorul ”imperiului” Racova, fermierul Adrian Porumboiu.

Adrian Porumboiu s-a născut în 195 pe data de 27 septembrie, anul acesta împlinind vârsta de 72 de ani. Pentru cariera sa sportivă, Adrian Porumboiu a fost decorat cu Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a III-a, în anul 2008.