Cum sa nu-ți iei teapă de Black Friday. Cele mai ingenioase sfaturi să nu te lași păcălit de reducerile false

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 11 aug 2023, 05:10

Cum sa nu-ți iei teapă de Black Friday

Sursa: PixaBay

A început Black Friday, perioada din an în care magazinele preferate ale oamenilor au reduceri la aproape toate produsele din magazine, însă această perioadă este una în care românii trebuie să fie atenți la țepele online.

Românii pot fi atât de fericiți în momentul în care își găsesc produsele preferate la reducere, încât pot fi ușor de păcălit cu valoarea pe care acestea le aveau înainte de Black Friday, iată câteva sfaturi pentru a nu fi păcălit în această perioadă.

Citește și: Black Friday 2022. Ce semnificație are numele zilei cu cele mai mari reduceri din an

Cum ne ferim de țepele online

În perioada zilelor negre ale magazinelor, românii tind să cumpere cât mai multe produse deoarece acestea sunt la reduceri destul de mari. Însă această gândire poate să vă ducă la o mare gaură în portofel și chiar țepe de care o să vă dați seama în perioada în care reducerile sunt deja terminate.

Pentru a vă cumpăra doar produse de care aveți cu adevărat nevoie, fără să cumpărați din impuls tot ce vi se pare convenabil, este benefic să vă faceți o listă care

să cuprindă toate produsele pe care vreți să le cumpărați, împreună cu prețul pe care acestea îl aveau pentru a putea vedea reducerea aplicată.

Pentru a fi siguri de reducerea pe care produsul o are, cel mai bine este ca înainte să achiziționați produsul din magazin, să verificați dacă are același preț și pe site. Pentru a fi sigur că prețul de pe site este cel pe care îl veți plăti la finalul cumpărăturilor, trebuie să fiți atenți dacă prețul conține sau nu TVA sau transportul, astfel vă veți asigura că nu luați țeapă.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Produsele achiziționate online nu sunt nici acestea cele mai sigure, iar pentru a vă asigura că nu aveți parte de o țeapă doar din dorința de a beneficia de câteva reduceri, trebuie să verificați dacă prețul redus este același și pe site și în coșul

de cumpărături. Românilor nu le plac cumpărăturile online din frica de a își oferi datele cardului, iar pentru a vă asigura că site-ul este unul sigur,  în adresa URL există o pictogramă a unui lacăt.

Citește și: Black Friday 2022 a început la Flanco. Când începe Black Friday la eMAG și Notino și ce reduceri oferă anul acesta

Sfaturi pentru a nu vă lăsa păcăliți

Alte sfaturi de care aveți nevoie pentru a avea o experiență frumoasă de Black Friday de care trebuie să țineți cont sunt cu privire la textele „ofertă limitată” sau „au mai rămas doar câteva ore de reduceri”, ce sunt făcute special pentru a vă face să cumpărați produsele fără să verificați prețul acestora.

De Black Friday, primele două ore în care se dă startul reducerilor sunt și cele mai bune prețuri ale produselor.

Cu trecerea timpului, prețul produselor va crește puțin câte puțin.

Citește și: Black Friday 2022. Când începe Black Friday 2022 la Emag, Flanco și Fashion Days

Surse: euronews.ro, cumsa.ro