Veste bună pentru pensionarii din acest judet! Vor primi 1.000 de lei de la primărie. Cine va intra în posesia banilor

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 14 nov 2022, 11:30

Veste bună pentru pensionari! Aceștia vor primi 1.000 de lei de la primărie. Cine va intra în posesia banilor

Sursa: pexels

Vești bune pentru pensionari, căci aceștia vor primi 1.000 de lei de la primărie. Tichetele sociale vor intra în posesia seniorilor până la Crăciun, pentru a-i ajuta pe cei mai vulnerabili să se bucure de magia sărbătorilor.

Începând cu data de 14 noiembrie 2022, unii pensionari vor primi de la primărie suma de 1.000 de lei, până ca sărbătoarea Nașterii Domnului să aibă loc.

Ce pensionari primesc 1.000 de lei de la primărie, înainte de Crăciun

Începând cu data de 14 noiembrie, pensionarii din municipiul Botoșani, al căror venit este la nivelul indemnizației sociale, pot începe să depună cererile la primărie, pentru a primi suma de 1.000

de lei.

Alături de cerere, pensionarii trebuie să aducă și o copie după actul de identitate, dar și cuponul de pensie. Toate acestea trebuie depuse la sediul Direcției de Asistență Socială Botoșani, pe strada Săvenilor, nr 12. Tot de la această adresă, tichetele sociale vor putea să fie ridicate, între 08:30 și 16:30, începând cu data de 21 noiembrie.

Dacă persoanele în cauză nu pot merge la sediu, pentru a-și ridica tichetele sociale, acest lucru se poate face de către reprezentantul legal, care, la rândul lui, va trebui să vină cu actul de identitate al

său, dar și cu cel al beneficiarului, în original.

Citește și: Ce se întâmplă cu prețul alimentelor de la 1 ianuarie? Anunțul făcut chiar de Marcel Ciolacu

„Acordarea acestor tichete reprezintă încă o dovadă a faptului că suntem preocupați de rezolvarea problemelor seniorilor botoșăneni. Îi așteptăm pe pensionarii cu venituri mici să facă demersurile necesare pentru a beneficia de acest ajutor”, a spus Liviu Toma.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Condițiile de acordare a tichetelor sociale

Tichetele de 1.000

de lei se acordă pensionarilor cu o vârstă mai mare de 65 de ani și al căror venit lunar, ce provine dintr-o singură pensie sau din pensii cumulate, adunat cu 1/12 din valoarea netă a dobânzii anuale aferente depozitelor bancare deținute de titulat, este mai mic sau cel mult egal cu nivelul indemnizației sociale stabilită anual prin legea bugetului de stat, multiplicată cu coeficientul de 1,02, respectiv 1.020
de lei.

Mai mult decât atât, pentru a primi banii, pensionarii în cauza nu trebuie să câștige sume provenite din beneficiile de asistență socială pentru sprijinirea persoanelor cu nevoi speciale sau indemnizații dedicate peroanelor cu handicap grav sau cu handicap accentuat.

În schimbul tichetelor sociale de 1.000 de lei, pensionarii vor primi bunuri și servicii ce constau în: alimente, îmbrăcăminte, produse de îngrijire personală, medicamente, servicii de curățenie, medicamente.

Citește și: Vestea zilei pentru pensionari! Premierul Nicolae Ciucă anunță până când vor primi românii vulnerabili ajutorul de 250 de lei

De asemenea, aceste servicii trebuie să fie achiziționate doar de la unitățile din lista ca urmează să fie distribuită pensionarilor, împreună cu tichetele sociale. Aceste tichete se oferă pensionarilor încă din anul 2016, în două tranșe anuale, înainte de Paște și înainte de Crăciun.