Cum a ajuns casa unei familii din Timiș să fie cuprinsă de flăcări din senin. Focul s-a extins pe o distanță de aproape 200 de metri

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 14 aug 2023, 00:20

Focul s-a extins pe o distanță de aproape 200 de metri

Sursa: PixaBay

Tragedie în județul Timiș. În localitatea Remetea Mare, o casă în care locuia o familie a fost cuprinsă din senin de flăcări.

Parterul a fost cel care a luat foc primul, iar în câteva minute focul a ajuns până la acoperiş. Oamenii au reușit să iasă din casă și să-și salveze viața, dar nu au mai reușit să își salveze bunurile pentru care au muncit toată viața. 

Cum a ajuns casa unei familii din Timiș să ardă din senin

Focul a izbucnit ieri după-amiază, în jurul orei 15.00.

Parterul uneia dintre cele două case din duplex a fost cuprins de flăcări. Foarte rapid după, incendiul a ajuns la restul imobilului şi la două maşini care erau în curte. 

„Incendiul se manifesta cu degajări foarte mari de flacără şi fum, în partea de sus a acoperişului. A fost extins pe o suprafaţă de aproximativ 200 de metri. Au fost cuprinse amândouă duplexurile”, a declarat Paul Morar, de la ISU Timiş.

„Când am ieşit afară şi am văzut fumul acela, am luat furca şi m-am dus acolo. Când am văzut că încep să explodeze cauciucurile, m-am gândit că maşina e pe gaz”, a mărturisit un vecin.

Familia care se afla în casă a fost alertată de vecini, aceștia ulterior reușind să iasă din locul pentru care au muncit toată viața și care acum era doar scrum. 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Victimele COLECTIV. Cine sunt oamenii care și-au pierdut viața în incendiul devastator din clubul Colectiv, în urmă cu 7 ani

„Dormeam! Am auzit bubuitura şi vecinii cum claxonau, să ieşim afară din casă că arde. Flacăra era la uşă, în dreptul maşinii”, a declarat proprietarul. 

„M-am trezit din somn. Sunt vecin aici. Şi am văzut dintr-odată că e foc aici. Am intrat prin spate. Am dat plăcile jos de acolo. Am scos persoanele care erau în casă/ I-am scos afară. Era un bătrân, o fată, un pisic într-o pernă, o femeie/ L-am ajutat pe bătrânul de a ieşit peste gard.

Am dat două plăci de la gard jos şi l-am tras afară”, au declarat alți vecini.

Cauza incendiului ar fi un scurtcircuit produs la motorul unei mașini din curte

„Tot am investit. Tot. Avem rată. Pe data de 8 am plătit asigurarea iar. (...) Partea din partea camerei fetiţei şi dormitorul (n.r.: mai pot fi salvate). În rest nimic”, a declarat proprietarul casei. 

Citește și: Și-au ucis cu sânge rece cei șase copii și au dat foc la casă. Cum i-au găsit polițiștii pe cei doi părinți care au comis oribila crimă

Conform primelor constatări, incendiul ar fi pornit din cauza unui scurtcircuit electric care a avut loc la motorul uneia dintre maşinile aflate în curte.