3 filme regizate de Martin Scorsese pe care nu trebuie să le ratezi

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 14 aug 2023, 04:50

3 filme regizate de Martin Scorsese pe care nu trebuie să le ratezi

Sursa: Facebook Martin Scorsese

Pe parcursul carierei sale de regizor, Martin Scorsese a câștigat numeroase premii naționale și internaționale pentru capodoperele sale pe care trebuie să le urmăriți.

Producțiile cinematografice realizate de Martin Scorsese, cel mai nominalizat regizor în viață din toate timpurile, sunt apreciate pentru unicitatea lor și abordările diferite pe care acesta le percepe, iată trei filme pe care nu trebuie să le ratați.

Citește și: Femeile care au fost agresate de preotul Calistrat Chifan susțin că au fost lovite de mai multe ori în zona capului. Au trimis inclusiv o înregistrare audio drept dovadă

Filme regizate de Martin Scorsese

Hugo

Un orfan în vârstă de 12 ani pe nume Hugo, trăiește în zidurile gării din Paris, ocupându-se de ceasurile mecanice ale acesteia. Cea mai valoroasă posesie a acestuia este un om mecanic stricat, un dispozitiv cu înfățișarea unui bărbat cu un creion în mână, parcă pregătit să livreze un mesaj de o colosală importanță.

Hugo vrea să repare acest mecanic pentru a putea scrie mesajul, iar pentru a realiza repararea, acesta se vede nevoit să fure bucăți de jucării dintr-un magazin. Toate aventurile sale se vor întâmpla în jurul unui carnețel dispărut, extrem de familiar.

Taxi Driver

Veteran al războiului din Vietnam, care suferă de insomnie și își petrece nopțile la volanul unui taxi, străbătând străzile New York-ului.

Producția cinematografică este văzută prin parbrizul șoferului de taxi și ne prezintă viața extrem de periculoasă a orașului New York. Martin Scorsese prezintă niște imagini de neuitat și cu un impact emoțional de neimaginat, analizări aburinde, străzi inundate de ploaie, lumini izbitoare de neon care, împreună, reprezintă o adevărată viziune a infernului pe pământ.

Goodfellas

Henry Hill este un gangster ce ia parte unei spargeri împreună cu Jimmy Conway și Tommy De Vito, personaje ce vor ajunge să aibă un rol foarte important în mafie, în timp ce Henry va fi

afectat de succesul lor. Această poveste cu gangsteri ne prezintă povestea unor prieteni din copilărie ce trebuie să își găsească rostul într-o viață acaparată de mafie. Dar ce se va întâmpla cu cei trei supraviețuitori ai vieții periculoase pe care gangsterii o au.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: PREMIERĂ# “Totul pentru familia mea”, noul serial turcesc care va cuceri inimile românilor, începe astăzi, la ora 20:00, la Kanal D!

Câte premii a câștigat Martin Scorsese în carieră

Din 1976 și până în prezent, regizorul Martin Scorsese a câștigat peste 15 premii pentru producțiile sale cinematografice de mare succes, iar pe lângă aceste premii câștigate, marele regizor a avut parte de nenumărate nominalizări.

Martin Scorsese a câștigat premiul pentru ,,Cel mai bun regizor” în anul 2004, pentru  producția cinematografică ,,Mortul”. Acest premiu a fost câștigat în cadrul Premiilor Academiei, ce reprezintă un set de premii acordate anual pentru excelența realizărilor cinematografice.

Filmul ,,Bună ziua” a câștigat 3 premii din cadrul British Academy Film Awards sau BAFTA, în anul 1990. Premiile câștigate de această producție cinematografică au fost pentru ,,Cel mai bun film”, ,,Cea mai bună regie” și ,,Cel mai bun scenariu adaptat”.

Capodoperele regizorului au fost premiate și la Premiile de Aur, cu premiul pentru ,,Cel mai bun regizor” pentru filmele ,,Mortul”, ,,Hugo” și ,,Gangs din New York”, în anul 2004.

Aceste premii sunt doar câteva dintre cele peste 15 premii pe care regizorul le-a primit de-a lungul carierei sale.

Citește și: Câți copii are Anne Hathaway. Actrița este căsătorită de 10 ani cu Adam Shulman

Surse: Facebook Martin Scorsesecinemagia.ro, wikicro.icu 

 


Numerologul Oana Timofte a vorbit în exclusivitate la „Follow us” despre cum sunt afectate zodiile de eclipsa de lună.