Cum îți plimbi copilul care nu merge încă singur? Iată 5 sfaturi practice pentru părinți!

Autor: Diana Tilă

Dacă ești un părinte responsabil, cu siguranță cauți soluții optime pentru a-ți plimba copilul. Pentru un bebeluș care încă nu merge în picioare ai la îndemână o serie de produse ajutătoare pe care le poți utiliza. În cele ce urmează sunt prezentate diferite produse necesare în vederea unei plimbări relaxante.

Odihnește-te activ, în timp ce îți plimbi copilul!

După o zi de muncă istovitoare chiar este nevoie să te odihnești. Când copilul tău este agitat ori îi este foame, ori este necesar să îl scoți în aer liber, afară. Este o oportunitate să locuiești la casă, deoarece ai la îndemână permanent ieșirea în mijlocul naturii. La bloc, unde ai la îndemână alte facilități, chiar este necesară mobilizarea pentru o plimbare în aer liber. Specialiștii consideră că mișcarea este un tip de odihnă activă și motiv pentru care merită să îți „încarci bateriile” în acest mod.

1.    Adaptează îmbrăcămintea copilului cu vremea!

Dacă este cald este bine să alegi hăinuțe ușoare, din fibre naturale pentru copilul tău și să îi protejezi pielea și capul, de asemenea, pentru prevenirea insolației.

Dacă vremea este rece sau ploioasă, în afară de faptul că este bine să alegi haine care să acopere tot corpul bebelușului, este necesar să ai și o umbrelă la tine.

2.    Ia la tine haine de schimb și apă de băut!

Pentru cazul în care copilul transpiră în timp ce ești pe afară este recomandat să-l schimbi cât mai repede, pentru a preveni răcelile.

Un recipient cu apă este binevenit, mai ales când copilul devine agitat și încă nu vorbește, pentru a-l hidrata suficient și pentru un tonus crescut.

3.    Transportă-ți bebelușul în mod corect!

Dacă mergi la o plimbare prin parc sau prin împrejurimi este bine să iei căruciorul pentru copii, pentru a-ți fi ușor să te deplasezi.

Dacă tu și soțul tău ieșiți la o plimbare scurtă sau dacă vă grăbiți să ajungeți undeva cu bebelușii care pot fi gemeni se pot folosi marsupii pentru bebeluși de la babymatters.ro, deoarece vă deplasați mai rapid și copiii vor simți căldura părinților.

Atunci când te deplasezi cu mașina este obligatorie utilizarea scaunului special pentru copii, amplasat pe bancheta din spate.

4.    Caută locuri benefice de vizitat pentru copii!

Parcurile și pădurile sunt recomandate pentru plimbările în aer liber. Astfel, copiii vor avea un somn bun și se vor hrăni cu ușurință.

La locurile de joacă din parcuri, unde sunt copii de toate vârstele, te vei bucura de vocile cristaline ale acestora, ținându-se atenția trează și bebelușului tău. Acesta se va bucura să vadă și alți copii care sunt plini de energie.

5.    Rezervă timp și pentru tine, să fii în formă!

Dacă în zona în care locuiești se află și parcuri pentru adulți cu aparate de fitness, te poți adopta această soluție de plimbare. În timp ce bebelușul stă în cărucior, poți utiliza aparatele care te mențin în formă, cu atenția orientată către copil, pentru a crește calitatea vieții.

Acum, când ritmul de viață este tot mai alert și treburile casnice sunt nenumărate, este bine să acorzi suficient timp copilului tău.

Dacă sfaturile propuse te conving sau dacă simți că poți face ceva mai mult pentru copil, urmează-le și bucuriile din viața ta nu vor întârzia să apară.

 

Sursa foto: pexels.com