Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică intercontinentală care a aterizat lângă Japonia! Ce înseamnă asta

Autor: Lavinia Medrea

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică intercontinentală care a aterizat lângă Japonia! Ce înseamnă asta

Sursa: Twitter Reuters

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică intercontinentală care a aterizat în mare, în Zona Economică Exclusivă (ZEE) a Japoniei, a arătat premierul japonez, care a descris lansarea ca fiind „absolut inacceptabilă”.

Poriectilul ar fi avut o rază de acţiune ce ar fi putut ajunge chiar și în teritoriul SUA, a declarat ministrul nipon al Apărării.

Coreea de Nord a lansat o rachetă care a aterizat aproape de Japonia

Premierul Japoniei, Fumio Kishida, a declarat, astăzi, că o rachetă nord-coreeană ar fi aterizat în mare, în Zona Economică Exclusivă (ZEE) a Japoniei, în largul insulei Hokkaido.

„Racheta balistică lansată de Coreea de Nord pare să fi aterizat în ZEE la vest de Hokkaido”, a afirmat Fumio Kishida, pentru jurnaliștii de la Bangkok, unde participă la un summit asiatic. Premierul japonez a caracterizat această lansare ca fiind „absolut inacceptabilă”.

Citește și: LIVE UPDATE Ziua 268 de război în Ucraina. Atac cu rachete în Zaporojie. Zelenski a cerut ”protecția deplină a cerului ucrainean”

Fumio Kishida a declarat că nu au fost raportate daune la nave sau avioane. ZEE japoneză se extinde până la 200 de mile marine (n.r.: 370 de kilometri) de la zona de ţărm.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Am protestat ferm în faţa Coreei de Nord. (Aceasta) repetă actele de provocare cu o frecvenţă fără precedent. Reiterăm cu fermitate că acest lucru este absolut inacceptabil”, a declarat premierul nipon, conform Agerpres.

„Japonia, Statele Unite şi Coreea de Sud trebuie să se coordoneze îndeaproape pentru a lucra la denuclearizarea completă a Coreei de Nord”, a mai precizat acesta.

Racheta lansată de Coreea de Nord putea ajunge până la teritoriul SUA

Premierul japonez Fumio Kishida a declarat că, în timpul întâlnirii desfășurate la Bangkok cu preşedintele chinez Xi Jinping, şi-a exprimat „preocupările profunde” cu privire la numeroase probleme de securitate regională.

Citește și: Declarațiile cutremurătoare ale martorilor după ce două rachete au căzut în Polonia ”M-am speriat că este război”

Racheta balistică intercontinentală lansată vineri de Coreea de Nord avea o rază de acţiune suficientă pentru a ajunge pe teritoriul Statelor Unite ale Americii şi o capacitate de zbor de până la 15.000 km (n.r: 9.320 de mile), a precizat ministrul japonez al Apărării, Yasukazu Hamada.

Racheta a atins o înălțime de 6.000 km (n.r.: 3.730 mile), care acoperă o rază de 1.000 km (n.r.: 622 de mile) pe o traiectorie înaltă, a precizat, anterior, Hirokazu Matsuno, secretarul şef al cabinetului nipon.

Proiectilul a căzut la aproximativ 200 km (n.r.: 124 mile) vest de insula Oshima-Oshima din prefectura Hokkaido (care se află în nord).