Bilanț coronavirus 21 noiembrie 2022. Ce se întâmplă cu numărul cazurilor noi de coronavirus la început de săptămână

Autor: Amalia Georgescu

Bilanțul coronavirus de luni, 21 noiembrie 2022

Sursa: pexels

Bilanțul coronavirus pentru ziua de luni, 21 noiembrie 2022, a fost anunțat de autorități în urmă cu scurt timp. Iată câte cazuri noi sunt în ultimele 24 de ore.

La început de săptămână, numărul de infectări cu coronavirus a crescut comparativ cu ziua precedentă, însă nu este vorba despre o creștere semnificativă. Cum arată bilanțul coronavirus pentru ziua de luni, 21 noiembrie 2022?

Bilanț coronavirus România 21 noiembrie 2022: 215 cazuri noi de coronavirus în ultimele 24 de ore

De ieri și până astăzi, Ministerul Sănătății a anunțat că au fost raportate alte 215 cazuri noi de coronavirus.

Astfel, s-au înregistrat cu 48 mai multe cazuri noi față de ziua anterioară. Din cele 215 cazuri noi, 48 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare. În plus, la cele 215 cazuri noi se adaugă și alte 15 persoane care au fost reconfirmate pozitiv în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi.

A crescut și numărul persoanelor care au fost depistate pozitiv cu coronavirus și care se află internate în spitalele de profil.

Ministerul Sănătății a anunțat că în unitățile sanitare de profil, în secțiile COVID-19, se află, 650 de persoane, cu 22 mai multe față de ziua anterioară. La terapie intensivă (ATI) sunt internate 93 de persoane, cu 2 mai puține față de ziua anterioară. Potrivit informațiilor prezentate de Ministerul Sănătății, din cei 93 pacienți internați la ATI, 76 sunt nevaccinați. 

În spitalele din România se află și minori depistați pozitiv cu coronavirus.

Este vorba despre 60 de pacienți, 59 dintre ei fiind internați în secții, iar 1 la terapie intensivă (ATI).

Cel mai ridicat număr de cazuri noi s-a înregistrat în București. Mai exact, din cele 215 cazuri noi raportate în ultimele 24 de ore, 64 sunt în Capitală. Numărul este în scădere față de zilele precedente. 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Vești bune pentru românii care vor să se vaccineze împotriva gripei sezoniere. Unde se vor putea vaccina începând din luna noiembrie 2022

Bilanț coronavirus România luni, 21 noiembrie 2022. Câte teste au fost prelucrate de autorități?

Având în vedere că a fost vorba despre o zi de weekend, autoritățile din România au prelucrat mai puține teste comparativ cu zilele precedente.

Astfel, în ultimele 24 de ore au fost efectuate, în total, 6,627 de teste coronavirus, în timp ce în urmă cu o zi au fost prelucrate 5,116 teste. 

„În ultimele 24 de ore au fost efectuate 865 de teste RT-PCR (645 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 220 la cerere) și 5.762 teste rapide antigenice. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 13.618.262

teste RT-PCR și 12.067.098 teste rapide antigenice.”, au precizat reprezentanții autorităților în bilanțul coronavirus oficial.

Cât despre numărul deceselor raportate în ultimele 24 de ore, INSP a anunțat că nu a fost înregistrat niciun deces ca urmare a infectării cu SARS-CoV-2. Datele oficiale arată că de la începutul pandemiei de coronavirus în România și până în prezent și-au pierdut viața 67,253 de persoane.

Citește și: Românii pot beneficia de servicii medicale gratuite, conform legii adoptate la finalul lunii octombrie. Ce condiții trebuie să îndeplinească, pentru a beneficia de ele

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.