4 sfaturi pentru amenajarea unei curți în fața casei

Author: Oana Picerea

Ideea de a sta la casă implică automat și momente de relaxare într-o zonă verde. Dacă dispui de un spațiu în fața clădirii și vrei să-l amenajezi sub formă de curte, acest lucru poate reprezenta o adevărată provocare. Pentru că este primul lucru pe care-l vezi când ajungi acasă, acesta trebuie să arate exact așa cum îți dorești. Dacă ai o curte mică și trebuie să lași loc și pentru mașină, de exemplu, câteva plante verzi te vor ajuta să obții oaza de verdeață chiar dacă nu e loc de prea mult gazon. De asemenea, un mobilier de exterior adecvat va completa aspectul curții.

Iată câteva sfaturi pentru amenajarea unei curți în fața casei: 

Creează spații verzi și combină-le cu pavaje

Primul lucru la care te gândești când vine vorba despre amenajarea unei curți în fața casei este spațiul verde. În general, este zona de parcare a mașinii, însă asta nu trebuie să te împiedice să-ți aranjezi și o zonă de relaxare. Începe prin a combina gazonul cu pavaje, astfel încât să îmbini utilul cu plăcutul. Adică să obții oaza ta de verdeață, dar să ai în același timp pe unde păși. Pentru un plus de intimitate și dacă spațiul îți permite, poți poți construi și o mică terasă în care să-ți savurezi cafeaua în diminețile de vară.

Folosește plante de diferite dimensiuni

Începe amenajarea curții din fața casei tale prin delimitarea spațiului. Folosește arbuști de tip tuia și alte plante perene care să țină loc de gard verde. Nu doar că vor crea senzația de natură în adevăratul sens al cuvântului, însă au și avantajul că sunt ușor de întreținut și cresc destul de repede. Apoi, plantează flori, cum ar fi trandafirii și hortensiile. În timp, tufele vor crește și vor completa și ele peisajul natural al curții tale. De asemenea, dacă îți plac florile de primăvară, de ce să nu te bucuri de ele în fiecare an în curtea din fața casei tale. Poți planta lalele, narcise, lacrimioare sau chiar o magnolie. 

Construiește alei din piatră cubică

Dacă spațiul îți permite, curtea din fața casei tale poate deveni o adevărată grădină. Pe lângă verdeață, poți construi din piatră cubică alei care vor oferi un aer modern locului. Poți crea o alee principală care să ducă spre intrarea în imobil, dar și o zonă unde să amplasezi o masă de cafea ori un balansoar de exterior. 

Decorează cu mobilier de exterior

O curte verde înseamnă relaxare. Însă poți merge mai departe de a privi locul din fața casei tale amenajat cu plante și cu alei. Alege un mobilier de exterior care să se potrivească spațiului și care să fie suficient de confortabil astfel încât să îți dorești să-ți petreci parte din timpul tău liber afară, poate chiar în compania prietenilor.  Ai nevoie de o masă de cafea și de niște scaune confortabile. Din nou, în funcție de cât de mare este locul pe care-l amenajezi, poți opta pentru scaune sub formă de fotolii sau pentru mici tabureți. De asemenea, un leagăn se poate încadra perfect în peisaj și va fi excelent pentru momentele de recreere în aer liber. 

Amenajarea unei curți în fața casei tale reprezintă o idee de luat în calcul pentru a-ți construi propriul spațiu de relaxare. Ai nevoie de verdeață, de câteva flori, dar și de ceva alei pe care să poți să pășești inclusiv în zilele de după ploaie. Apoi, o masă de cafea, câteva scaune confortabile și, eventual, un leagăn de exterior vor completa aspectul modern al curții tale. Principalul sfat? Fă-ți curtea să arate exact așa cum îți dorești!

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.