Cei peste un milion de români care locuiesc în Spania ar putea să primească dubla cetățenie, a anunțat Nicolae Ciucă, premierul României. Acesta a mers într-o vizită oficială în Castellon de la Plana.
Românii din Spania ar putea primi dublă cetățenie
Românii care locuiesc acolo au fost extrem de încântați de acest lucru, mai ales că dubla cetățenie i-ar ajuta extrem de mult din mai multe puncte de vedere.
„Având în vedere că locuim de mai mult de 12 ani în Spania, am fost întrebaţi de ce nu vrem să aplicăm pentru cetăţenia spaniolă şi răspunsul nostru a fost mereu acelaşi, pentru că nu dorim să renunţăm la cea românească”, a spus Andrada Camelia Manta, una dintre româncele stabilite în Spania, conform observatornews.ro.
Pentru moment, se va înființa un grup de analiză, format din experți din România și din Spania, cu scopul identificării soluțiilor care le pot ușura viața românilor din țara respectivă.
„Grup de lucru care va intra în negocierile privind asigurarea cadrului legal a dublei cetăţenii pentru cetăţenii români care doresc să obţină şi cetăţenia spaniolă. Ştim cu toţii că nu aţi plecat de acasă de bine şi aţi venit aici, pentru a vă găsi un rost şi a reuşi să vă duceţi viaţa mai departe ”, a spus Nicole Ciucă.
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Premierul României vrea ca relațiile dintre Spania și România să fie mai puternice
În timpul vizitei oficiale, Nicolae Ciucă a declarat că își dorește ca autoritățile din România să construiască relații mai puternice cu cele din Spania, în semn de recunoștință pentru românii care muncesc peste hotare.
„Avem puterea să recunoaştem că Spania are un sistem de sănătate care poate fi considerat un model şi cred că trebuie să întărim relaţiile de colaborare şi să învăţăm de la Spania cum se poate crea o arhitectură şi organiza un sistem de sănătate care cu adevărat să fie în folosul cetăţenilor”, a mai spus acesta.
Pedro Sanchez, șeful Executivului de la Madrid, a declarat că „un mesaj politic extraordinar, extrem de important” este reprezentat de începerea demersurilor care va avea loc în viitorul apropiat.
Mai mult decât atât, cu această ocazie, cele două țări au vrut să puncteze și faptul că relația economică dintre ele este una „semnificativă” și care, din anul 2007, de
când România face parte din Uniunea Europeană, s-a intensificat.„Ambele guverne vor face schimb de opinii, vor împărtăşi experienţe şi vor identifica eventualele programe de colaborare pentru a sprijini parcursul României în obţinerea calităţii de membru OCDE”, este precizat în document.