5 IDEI de amenajări moderne pentru locuința ta – Recomandări pentru confort și relaxare la tine acasă

Author: Diana Tilă

Te gândești la redecorarea apartamentului și vrei să știi care sunt tendințele? Îți recomand să citești rândurile următoare și să descoperi câteva dintre propunerile designerilor, care mizează și de această dată pe confort, siguranță și relaxare pentru căminul propriu. Te poți inspira din aceste idei atunci când vrei o modificare de decor în propria locuință.

Cum să îți faci casa frumoasă, cu câteva recomandări în tendințe

1. Mobilierul minimalist

Ideea de mobilier minimalist a apărut în jurul anului 1908, datorită unui architect francez, cu viziuni mult peste timpurile trăite.  De atunci și până astăzi, acest tip de mobilier este preferat de  milioane de oameni din întreaga lume.

Amenajarea apartamentului cu elemente cu linii minimaliste va fi întotdeauna o idee deosebită pentru că întreaga locuință va fi schimbată complet.

Iar dacă ai de gând să cumperi și produse electrocasnice și să le înlocuiești pe cele vechi, poți alege o combină frigorifică de pe Altex.ro și opta pentru culoarea potrivită cu cele din proiectul tău de decorare.

2. Sisteme de iluminare inteligente

Având în vedere și contextul actual și mergând pe ideea de locuință “smart”, te poți gândi la un sistem de iluminare cu consum minim de energie. Astfel, poți înlocui becurile vechi cu unele moderne, așa cum sunt ledurile.

Acestea au o durată de viață lungă și se regăsesc în diverse modele și variante, așa că, ai de unde alege. De exemplu, ar putea să îți placă plafonierele cu senzor de mișcare și forme geometrice, perfecte pentru decorul minimalist în tendințe.

3. Pereți de piatră

Dacă vrei totuși să păstrezi o linie tradițională în locuință, recomandarea specialiștilor în domeniu este peretele acoperit cu piatră decorativa de culoare albă. Un asemenea perete va fi scos în evidență în camera de zi, iar pentru un plus de extravaganță poți monta și un șemineu modern, cu ardere pe bioetanol.

4. Fotolii joase

Tot în direcția minimalistă poate fi și alegerea unor fotolii joase, în schimbul celor clasice. Confortabile și deloc de neglijat, acest tip de fotolii poate completa un living modern, special și foarte actual, montând alături și o masă joasă pentru servit cafeaua de dimineață sau vinul de seară.

Trebuie doar să te hotărăști asupra materialelor din care sunt confecționate asemenea piese de mobilier, precum și asupra locului în care acestea vor fi amplasate în cameră.

5. Covor din blană artificială pentru parchet

Covoarele din blană artificială sunt preferate în schimbul celor din materiale textile sau fibre sintetice. Un asemenea covor poate fi pus în dormitor, în fața patului sau chiar în camera de zi, în fața șemineului. Indiferent de camera aleasă, aceasta va căpăta un strop de eleganță și rafinament, pe lângă confortul oferit din start.

Așadar, aceste 5 idei de amenajare a căminului se pot regăsi pe lista ta, atunci când planifici o schimbare de peisaj în locuință. Pe lângă descoperirea și adoptarea tendințelor actuale sau a propunerilor venite din partea designerilor de interior, îți poți pune amprenta alegând elemente de decor care să evidențieze personalitatea.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.