Cum îți poți fructifica fiecare cheltuială? Iată 3 metode prin care poți privi drept o investiție banii cheltuiți

Author: Diana Tilă

Trăim timpurile în care totul a devenit mult prea scump. De la mâncare, la vacanțe, la haine, tot ceea ce înainte ne era mai ușor de achiziționat, astăzi ne vine greu să mai aruncăm cu banii în stânga și-n dreapta pentru propria plăcere. În această goană a economisirii forțate a cheltuielilor, încercăm să găsim soluții alternative pentru a face față unor vremuri ce nu se arată întocmai foarte prietenoase cu noi.  Dacă te interesează cum ai putea rezista inflației ce a depășit de mult timp procentajul declarat de către autorități, de către 15%, atunci acest articol este pentru tine!

Cum poți începe să privești cheltuielile drept o investiție? 3 pași simpli ce îți vin în ajutor

Investește în acțiunile serviciilor pe care le achiziționezi cel mai des

Dacă, spre exemplu, îți vine greu să faci față cu cheltuielile exagerate date pe curent, ori pe gaze, alege să salvezi bani în timp, investind în mod activ în acțiunile marilor companii, care, pe timpul inflației nu pierd bani, ci din contră, câștigă în mod activ buget. Investind un procent de doar 2% din salariul lunar de care beneficiezi, alegi să faci atât economii periodice, cât și să investești o sumă de bani care se poate întoarce la tine înzecit într-un timp record. Folosește inteligent banii, și bucură-te în mod activ de munca ta!

Salvează mâncarea

Poate sună banal să auzi un astfel de sfat, dar a încerca să fii econom în ceea ce privește mâncarea este, în fapt, un punct central în ceea ce înseamnă monitorizarea bugetului tău. De ce să arunci pâinea pe care nu-ți vine să o consumi instantaneu după ce ai cumpărărat-o, ori fructele și legumele proaspete recent achiziționate din piață, când le poți depozita într-o ladă frigorifică, achiziționată de pe site-ul celor de la Altex.ro, iar astfel să poți beneficia de gustul și savoarea acestora când vei dori să le consumi? Economiile de astăzi reprezintă banii de mâine!

Reciclează hainele

Să cumperi din second hand-uri, ori de la outlet-uri nu mai este ceva rușinos în ziua de astăzi, ci din contră, a devenit o normalitate de care tot mai mulți tineri ajung să se bucure atât datorită prețurilor inedite, cât și calității ridicate a obiectelor vestimentare ce, pe lângă că au trecut de testul esteticii, fiind la modă și în momentul achiziționării, au reușit cu brio să treacă și de cel al timpului, fiind rezistente la posibilele condiții vitrege în care au fost ținute. Componenta reciclării hainelor și a utilizării acestora în timp se referă atât la achiziționarea unor piese la mâna a doua, cât și la vanzarea acestora în magazinele de acest gen, pentru a economisi atât materiale la nivel mondial, cât și o sumă considerabilă de bani, la nivel personal.

Investițiile ne ajută să ne organizăm mult mai bine bugetul lunar și să avem o atenție sporită asupra cheltuielilor pe care le facem periodic. Prin organizarea și atenția la banii ce ne ies din buzunar, și la cum putem face să-i investim, putem ajunge, într-o perioadă scurtă, să ne educăm financiar și să ne dublăm sumele investite într-un timp record!

 

 

 


Ultimul episod al serialului „Vinovați de Iubire” este difuzat la data de 20 septembrie 2024. Urmărește episodul 54 al serialului “Vinovați de iubire” online live, în această seară.