Cum să reduci costurile flotei cu ajutorul monitorizării prin GPS

Author: Ana Filip
Actualizat: 25 nov 2022, 18:20

          Știai că achiziționarea și instalarea unui sistem de monitorizare prin GPS este printre primele investiții la care apelează orice companie care deține o flotă auto? Motivul principal este reducerea costului. Sistemele de monitorizare GPS reprezintă o investiție sigură și necesară, cu o optimizare eficientă asupra costurilor.

          Află cum poți reduce costurile flotei cu ajutorul monitorizării GPS:

Monitorizarea GPS te ajută să reduci costurile de combustibil și să optimizezi rutele

          Combustibilul reprezintă una dintre cele mai mari cheltuieli în cadrul unui business ce deține o flotă auto. Prin intermediul sistemelor de monitorizare GPS vei putea beneficia de informații esențiale pentru reducerea combustibilului. Vei putea identifica cele mai eficiente rute și mai mult decât atât, vei putea exclude riscul furtului de combustibil. În momentul în care programezi anumite curse pentru mașinile din flota ta, este important să ții cont de o serie de factori precum: drumuri închise, ambuteiaje sau accidente. Monitorizarea prin GPS îți oferă toate informațiile esențiale pentru că tu să poți alege cele mai bune rute și implicit, să obții o reducere a combustibilului.

Analizarea comportamentului șoferilor și reducerea costurilor de întreținere

          Reparațiile dese, condusul impulsiv și amenzile generează costuri din cauza comportamentului inadecvat al șoferilor. Sistemul de monitorizare GPS auto te ajută să analizezi cu atenție modul în care angajații tăi se comportă la volan și implicit, să reduci costurile flotei. 

          Datorită funcțiilor telematice de ultima generație pe care le dețin sistemele de monitorizare prin GPS, poți beneficia de o diagnosticare a autovehiculului, informații despre nivelul de combustibil, dar și despre temperatura motorului.

     Pe scurt, monitorizarea prin GPS te ajută să previi următoarele situații:

  • Furtul de carburant;
  • Rulajul cu probleme tehnice nesoluționate;
  • Creșterea nejustificată a drumurilor realizate în scop personal;
  • Comportamentul inadecvat la volan și atragerea sancțiunilor/folosirea necorespunzătoare a autovehicului.

     Alte avantaje ale instalării unui sistem de monitorizare GPS

  • Monitorizarea în timp real a activității șoferilor;
  • Acces la datele computerului de bord al autoturismului;
  • Stabilirea exactă a direcției de deplasare, dar și determinarea gradului de disciplină al fiecărui șofer;
  • Evidență stationarii mașinilor;
  • Creșterea gradului de siguranță pentru șoferi.

     Așadar, un sistem de monitorizare GPS contribuie considerabil la optimizarea costurilor, la funcționarea optimă a flotei, din punct de vedere logistic, dar și la sporirea gradului de siguranță al fiecărei deplasări. 

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.