LIVE UPDATE Ziua 277 de război în Ucraina. Rusia ucide civili în Herson și după eliberarea orașului

Autor: Diana Tilă
Actualizat: 27 aug 2023, 00:00

Rusia ucide civili în Herson și după eliberarea orașului

Sursa: Facebook Volodimir Zelenski

Este cea de-a 277-a zi de război în Ucraina. Rusia continuă bombardamentele în Ucraina. Rușii ucid civili în Herson.

Soldații ruși s-au retras din Herson în urmă câteva săptămâni, însă, Moscova continuă să distrugă orașul prin lovituri de rachetă și să ucidă civili.  

Citește și: LIVE UPDATE Ziua 276 de război în Ucraina. Putin spune că toți soldații ruși sunt „egali”. Zelenski: Șase milioane de ucraieni nu au energie electrică

Rusia ucide civili în Herson și după eliberarea orașului

Șeful poliției naționale ucrainene, Ihor Klimenko, a declarat sâmbătă, 26  noiembrie, că cel puțin 32 de civili au fost uciși în Herson,în urma bombardamentelor rusești,  începând din 9 noiembrie, când forțele ruse au fost forțate să se retragă din orașul pe care îl ocupaseră timp de opt luni.

Totodată, noi atacuri au avut loc în Nikopol și Dnipro, iar la Kiev încă se lucrează pentru reluarea furnizării de energie electrică și termică, după ce alimentarea cu apă a fost restabilită.

Citește și: Reuniune G7, la București, săptămâna viitoare. Modalitățile de a susține Ucraina în perioada iernii, pe agenda miniştrilor din Grupul celor Șapte

Forțele ruse au efectuat un atac cu rachete în noaptea de 26-27 noiembrie, lovind periferia orașului Zaporizhzhia, informează Ukrainska Pravda.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Noaptea trecută, rușii au lansat un alt atac cu rachete la periferia orașului Zaporojie. În urma exploziei a două rachete (probabil S-300), a izbucnit un incendiu pe terenul unei întreprinderi agricole. Un gard și o clădire au fost avariate”, a transmis Oleksandr Starukh, șeful administrației militare din regiunea Zaporojie, pe Telegram.

Un tanc rusesc T-80BV a fost capturat de armata ucraineană în regiunea Herson

 

Zelenski și premierul Belgiei au semnat o declarație de sprijin pentru aderarea Ucrainei la UE și NATO

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski și prim-ministrul belgian Alexander De Croo, au semnat sâmbătă, în timpul vizitei de lucru a lui De Croo la Kiev, o declarație de sprijin pentru aderarea Ucrainei la

Uniunea Europeană și la NATO, informează CNN.

Citește și: Ucraina şi-a închis graniţele cu România şi Ungaria din cauza avariilor la infrastructura energetică. Mesajul lui Volodimir Zelenski

„Mulțumesc Belgiei și premierului pentru declarația comună semnată astăzi. Acest document atestă sprijinul Belgiei pentru drumul nostru către o aderare deplină la Uniunea Europeană și la NATO. Vom obține cu siguranță acest rezultat important pentru noi”, a declarat Zelenski.