Acestea sunt cele mai importante 5 știri criptografice ale săptămânii!

Autor: Bogdan Frațilă
Actualizat: 27 aug 2023, 01:10

O altă săptămână interesantă în spațiul criptografic se apropie de sfârșit. O prezentare compactă a evenimentelor importante din jurul Bitcoin, Ethereum și Co!

Sursa: PixaBay

O altă săptămână interesantă în spațiul criptografic se apropie de sfârșit. O prezentare compactă a evenimentelor importante din jurul Bitcoin, Ethereum și Co!

Falimentul FTX, avertismentul BaFin pentru Coinbase, concedieri în masă la Meta și o insolvență iminentă a Twitter: acestea sunt cele mai importante știri criptografice ale săptămânii.

O altă săptămână interesantă în spațiul criptografic se apropie de sfârșit. O prezentare compactă a celor mai importante evenimente din jurul Bitcoin, Ethereum și Co.

Falimentul FTX ia cu el piața criptografică

Sam Bankman-Fried a dus din neglijență bursa sa de criptomonede FTX la zid și a afectat întreaga piață criptografică. Bitcoin a înregistrat în ultimele zile un nou minim al ultimilor doi ani, în timp ce investitorii se întreabă dacă își vor mai vedea vreodată fondurile investite. Nu este încă clar cum s-a putut întâmpla acest lucru. Cu toate acestea, puteți obține o primă imagine de ansamblu în acest articol.

În plus, vă vom ține la curent cu cele mai recente evenimente în tickerul de știri FTX. 

BaFin emite un avertisment către Coinbase Germania

Un val de concedieri în masă, precum și cifrele slabe ale ultimului raport trimestrial apasă în prezent asupra bursei de cripto-monede Coinbase. Acum, filiala germană a companiei a primit o nouă lovitură. Autoritatea Federală de Supraveghere Financiară (BaFin) a acuzat bursa de criptomonede că a încălcat Legea bancară germană.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Meta concediază 11.000 de angajați

Gigantul social media Meta plănuiește să înceapă disponibilizări pe scară largă în această săptămână.

a declarat recent Mark Zuckerberg, CEO al companiei, în cadrul conferinței corporative Q3. "Acest lucru înseamnă că unele echipe vor crește semnificativ, dar cele mai multe alte echipe vor stagna sau se vor micșora", a spus fondatorul.

Rămâne de văzut ce domenii vor fi reduse și cum va fi afectată locația din Germania. O solicitare de comentarii către BTC-ECHO a fost refuzată. Cu toate acestea, este îndoielnic că reducerile de personal vor afecta și departamentul care se ocupă de progresele companiei în Metaverse.

Metaverse a avut un an catastrofal in 2022, cauzand o pierdere enorma de bani pentru Meta, atat la bursa cat si in bugetul investit in dezvoltarea lui.

Insolvența Twitter nu este exclusă, spune Elon Musk

Proaspătul șef al Twitter continuă să bată toba publicității pentru modelul de abonament în care vrea să transforme căpușa de verificare. Pentru a da și mai multă greutate acestei afirmații, el s-a adresat acum publicului cu o nouă veste proastă: nu numai că Twitter pierde milioane de euro în fiecare zi, dar nu este exclusă insolvența

dacă platforma de socializare nu-și ține sub control finanțele. A concediat o multime de oameni pana acum in procesul de a stabiliza financiar compania, o parte mare din acestia fiind considerati in plus si neproductivi, cu salariu foarte ridicat. In schimb, acestia au primit salarii compensatorii peste cele din contractul lor, conform zvonurilor.

Bugetul federal din 2023 include fonduri pentru criptomonede

După ce termenul "blockchain" nu a fost menționat nici măcar o dată în strategia digitală a guvernului federal, s-a aflat recent în exclusivitate că coaliția semafoarelor a inclus fonduri pentru această tehnologie în bugetul pentru anul viitor. In fiecare an se spun vesti despre regularizarea crypto, dar pana acum nu s-a facut nimic concret. Poate scandalul FTX va duce mai aproape de realitate acest aspect?

Citește și: Cele 5 păcate mortale ale unui schimb valutar Crypto! Le poti evita?

Citește și: Schimbul valutar criptografic FTX depune dosare pentru faliment!

Citește și: Metaverse poate fi o sursă de bani pentru întreprinderi până în 2027