Cine sunt actorii români din serialul Wednesday, de pe Netflix. George Burcea face parte din distribuție. Vezi ce rol interpretează

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 30 aug 2023, 02:10

Serialul Wednesday se bucură de un real succes, la doar câetav zile de la lansare acestuia pe Netflix.

Sursa: https://www.facebook.com/victordorobantumagician

Doi români au fost selectați să joace în serialul Wednesday, de pe Netflix.

Serialul Wednesday a avut premiera pe 23 noiembrie 2023, și a fost una dintre cela mai așteptate producții de pe Netflix.

Locurile din România unde a fost filmată producția Wednesday

Wednesday se află în topul serialelor accesate pe platforma Netflix. Acesta a avut premiera pe 23 noiembrie și a fost cel mai așteptat film, iar în momentul de față se bucură de un mare succes.

Multe dintre cadrele producției par a fi filmate în locuri din străinătate, dar producția s-a ancorat puternic în numeroase locuri de poveste din România.

Serialul semnat de către Tim Burton îmbină genul horror cu elemente de comedie, iar acțiunea se focusează pe celebra Wednesday, fiica familiei Addams. Cu elemente supranaturale, dar și cu rare accente de comedie, serialul a „prins” încă din prima zi în rândul celor care l-au așteptat cu sufletul la gură. 

Citește și: Când apare sezonul 2 al serialului „Wednesday”. Producția a ajuns pe locul I în top 10 cele mai bune seriale Netflix

Tim Burton s-a declarat mulțumit de faptul că poate face ca România să semene cu Vermontul. 

Celebrul producător a menționat faptul că multe dintre locurile din România s-au potrivit perfect cu ideile sale de a expune cu precizie universul familiei Addams, iar Castelul Cantacuzino este unul dintre ele.

Castelul Cantacuzino este internatul Nevermore (locul principal unde se desfășoară acțiunea serialului), iar în multe cadre sunt imagini de la Universitatea Politehnică, de la Grădina Botanică sau de la Casa Monteoru. 

În această producție mai apar imagini și de la Gara Regală din Sinaia, dar şi de la conacul Olga Greceanu, de lângă București.

Cine sunt actorii români care au jucat în producția Wednesday

Pe lângă Jenna Ortega, cea care joacă rolul principal, potrivit imdb.com, din distribuție mai fac parte actori cunoscuți internaționali, dar și români, precum:

- Gwendoline Christie (directoarea Larissa Weems)

- Jamie McShane (șeriful Galpin)

- Percy Hynes White (Xavier Thorpe)

- Hunter Doohan (Tyler Galpin)

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

- Emma Myers (Enid Sinclair)

- Joy Sunday (Bianca Barclay)

- Naomi J Ogawa (Yoko Tanaka)

- Moosa Mostafa (Eugene Ottinger)

- Georgie Farmer (Ajax Petropolus)

- Riki Lindhome (dr. Valerie Kinbott)

- Christina Ricci (Marilyn Thornhill)

- Catherine Zeta-Jones (Morticia Addams)

- Luis Guzmán (Gomez Addams)

- Fred Armisen (unchiul Fester)

- Victor Dorobanțu (Thing)

- George Burcea (Lurch).

Magicianul Victor Dorobanțu joacă rolul lui Thing în Wednesday 

Magicianul Victor Dorobanțu a declarat că nu i-a fost deloc ușor să ajungă să joace în acest serial.

Citește și: Top 5 seriale noi care au aparut in Toamna 2022! Afla ce e nou aici!

„Niciodată nu m-am înscris la un casting pentru așa ceva. Știu că s-a dorit să fie un actor sau un magician care să joace acest rol, urmând tradiția vechilor filme, tot cu magicieni jucându-l pe Thing. La casting au chemat o foarte mare parte din magicienii din România, cel puțin pe toți pe care îi cunosc eu. Prima probă a fost fără regizor, ne-au făcut fotografii la mână, am interpretat secvențe din film. Testul suprem a fost așa: trebuia să mergi pe masa de casting si ți se spunea – Thing e îndrăgostit – și trebuia să mergi ca și cum ești îndrăgostit, sau e un hoț nervos… sau vrea să omoare pe cineva…sau Thing e în dubii”, a povestit acesta.

George Burcea interpretează rolul lui Lurch

George Burcea, este un actor cunoscut în România și a fost selectat, de asemenea, să joace în serialul Wednesday. Acesta joacă rolul lui Lurch și apare în două dintre episoadele serialului Wednesday, când conduce mașina familiei Addams.

Serialul urmărește povestea lui Wednesday, adolescenta Familiei Addams care ajunge la internatul Evermore (Castelul Cantacuzino). Ajunsă acolo, tânăra începe să investigheze o serie de crime care au loc în zonă, iar Thing (interpretat de către Victor Dorobanțu), prietenul ei fidel, are un rol important în rezolvarea misterului.