Cauți un job în Cluj? Află cum poți să te angajezi rapid

Author: Madalina Maftei
Actualizat: 05 dec 2022, 17:04

Dacă știi limba engleză, există multe posibilități de angajare în mediul online și, implicit, dacă locuiești în Cluj.

Obținerea rapidă a unui loc de muncă pare o sarcină grea, mai ales având în vedere că timpul de angajare poate dura mai mult decât îți dorești. 

Procesele lungi de angajare te pot lăsa mai puțin optimist atunci când cauți să începi o carieră sau pur și simplu cauți să te angajezi rapid. 

Dacă vrei să faci o mișcare în curând, poți să descoperi în continuare cum poți face pentru a accelera un proces îndelungat de angajare. 

De la perfecționarea CV-ului până la aplicarea pentru interviu aceste strategii te vor ajuta să îți găsești jobul pe care îl dorești și să te angajezi rapid.

  • Fii specifică în căutarea unui loc de muncă

Timpul tău este valoros, cu atât mai mult când scopul tău este să obții rapid un loc de muncă. Nu-l irosi completând o grămadă de cereri pentru posturi care te interesează doar parțial. 

În schimb, fă-ți timp pentru a căuta poziții care ți-ar plăcea cu adevărat și apoi folosește-ți timpul cu înțelepciune pentru a găsi și aplica pentru posturi care se potrivesc cu ceea ce vrei. De exemplu, alege un studio de videochat din Cluj precum femme-studio.ro, pentru că te-ai interesat despre acest parcurs profesional. Nu te împrăștia să depui CV-ul și la cafenele pentru ca îți vei irosi energia cu două obiective diferite. 

Practic, tot ce ai în acest moment este timp liber și de aceea este important să îți stabilești niște obiective clare și să urmezi pași siguri pentru a te angaja rapid. 

Cele mai multe site-uri de locuri de muncă și de recrutare îți permit să efectuezi căutări specifice pe baza anumitor criterii, cuvinte specifice inclusiv numele postului, salariul, calificările și alte cerințe.

Aceste căutări targetate îți permit, de asemenea, să elimini locurile de muncă care nu corespund cerințelor tale când vine vorba de locație, nivel de experiență și alte standarde nenegociabile. 

Rezultatele căutării îți vor aduce poziții disponibile mult mai strâns aliniate nevoilor tale. Odată ce ai găsit locuri de muncă care ți se potrivesc, aplicarea va fi mult mai puțin obositoare decât atunci când aplici pentru posturi care nu ți se potrivesc.

  • Fă-ți CV-ul specific pentru job

La fel ca scrisoarea de intenție, fiecare CV pe care îl trimiți ar trebui să se concentreze pe un anume loc de muncă. Asigură-te că îți evidențiezi abilitățile și experiența care sunt cele mai benefice pentru acea poziție, decăt să pierzi timp aplicând la joburi diferite.

Dacă totuși vrei să încerci să aplici în domenii diferite, trebuie să fii conștientă că vei pierde mai mult timp pentru a îți adapta CV-ul pentru diferite posturi.

  • Nu te mulțumi cu o potrivire imperfectă

Nu face compromisuri cu ceea ce prețuiești cel mai mult atunci când vine vorba de locul în care vrei să lucrezi. O postare de locuri de muncă poate părea potrivită pentru abilitățile tale, dar cultura companiei trebuie să fie potrivită și pentru tine. 

De aceea, înainte de a începe cercetarea online, încercă să îți faci o listă cu ceea ce face ca un job să fie potrivit pentru tine. Poate că locația este extrem de importantă sau poate că venitul cântărește mai mult în decizia ta.

De asemenea, poate vizezi un loc de muncă unde beneficiile personale sunt extrem de importante și poate cauți un loc unde evenimente găzduite de companie și un mediu de colaborare reprezintă trăsături importante.

Totodată, cercetează angajatorii online, citește recenziile angajaților pentru a te asigura că atât posturile, cât și companiile pe care le consideri se potrivesc cu valorile și nevoile tale de muncă și salarizare.

 

 


Ultimul episod al serialului „Vinovați de Iubire” este difuzat la data de 20 septembrie 2024. Urmărește episodul 54 al serialului “Vinovați de iubire” online live, în această seară.