Directoarea din Turda, care a angajat un interlop ca profesor de matematică, și-a pierdut funcția. Ceilalți profesori intraseră în grevă

Autor: Andreea Buinoschi

Directoarea din Turda, care a angajat un interlop ca profesor de matematică, și-a pierdut funcția. Ceilalți profesori intraseră în grevă

Sursa: stiri de cluj

Codruța Andreica a fost demisă din funcția de directoare a Colegiului Național „Mihai Viteazul” din Turda, după ce s-a aflat că profesorul de matematică ce preda acolo este un interlop.

Directoarea Colegiului Național „Mihai Viteazul” din Turda a fost demisă din funcția pe care o avea, după ce, în fața elevilor, a ajuns, ca profesor de matematică, un fost interlop.

Directoarea din Turda a fost demisă din funcție

Codruța Andreica a fost demisă din funcția de directoare a Colegiului Național „Mihai Viteazul” din Turda de către Inspectoratul școlar Cluj.

Numele colegiului a apărut, în urmă cu ceva timp, în mijlocul unui scandal.

„Propunerea de demitere a directorului Colegiului Național Mihai Viteazul Turda a fost votată în unanimitate de către membrii Consiliului de Administrație al I.Ș.J. Cluj”, a transmis ISJ Cluj, conform edupedu.ro.

Cu toate acestea, inspectoratul nu a precizat care ar fi motivele care au stat în spatele acestei decizii și s-a menționat doar faptul că „singura modalitate de a pune capăt acestei situații este eliberarea din funcție a directorului unității, în baza prerogativelor Consiliului de Administrație al I.Ș.J.

Cluj”. 

Citește și: ''Cum e posibil să fii sora unui criminal?'' Ileana Sterp a răbufnit după ce fratele ei, Culiță, a fost acuzat ca a omorât un om

Antecedentele profesorului de matematică

Profesorii colegiului au intrat în grevă, iar părinții și elevii și-au exprimat și ei nemulțumirile în legătură cu cele întâmplate.

Bărbatul a fost condamnat la închisoare, având mai multe probleme cu caracter penal.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Conform stiridecluj.ro, Ovidiu Vancea este cunoscut sub numele de „Balibacea”, iar trecutul său tumultos este cunoscut chiar și de către părinții elevilor în fața cărora acesta a

ajuns.

În anul 2012, bărbatul a fost reținut, împreună cu alte patru persoane, aceștia fiind acuzați că au înșelat mai multe depozite de materiale de construcții.

Mai mult decât atât, „Balibacea” chiar a fost considerat a fi unul dintre cei mai de temut infractori din Cluj și a fost judecat, în anul 2003, la Curtea de Apel Iași, pentru că ar fi cerut ca un lider al lumii interlope din Turda să fie ucis.

După nouă ani, acesta a fost condamnat la închisoare cu executare, dar a atacat sentința. Cu toate acestea, în anul 2015, Curtea de Apel Cluj a decis ca pedeapsa să ajungă la 10 ani, deși a declarat că urmează să fie tată de gemeni.

Citește și: Ce a făcut șoferul vinovat de accidentul din Pasajul Unirii de ieri, după ce a provocat daune și a blocat circulația. Daniel Băluță: „Îi vom face o plângere penală!”

Instanța și-a motivat decizia, spunând că acesta este vinovat „pentru comiterea infracţiunii de instigare la înşelăciune care a produs consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, prin înlăturarea circumstanţelor atenuante prevăzute de articolul 74 alineat 2 Cod penal, articolul 76 alineat 1 litera a, alineat 2 Cod penal”.

În total, în urma acuzației de tentativă de omor, „Balibacea” a stat în spatele gratiilor 22 de ani.