Top 3 mopuri robot / smart în 2022!

Autor: Bogdan Frațilă
Actualizat: 08 sep 2023, 12:05

la fel ca un aspirator robot, dar înarmat cu un rezervor de apă și cu cârpe din microfibră sau tampoane de mop care vă șterg podeaua!

Sursa: PixaBay

la fel ca un aspirator robot, dar înarmat cu un rezervor de apă și cu cârpe din microfibră sau tampoane de mop care vă șterg podeaua!

Un robot mop- la fel ca un aspirator robot, dar înarmat cu un rezervor de apă și cu cârpe din microfibră sau tampoane de mop care vă șterg podeaua în locul sau în plus față de un coș de gunoi- poate fi incredibil de util ca parte a curățeniei obișnuite.

Cel mai bun mop robot în general: iRobot Braava Jet 240

Pentru prețul său, iRobot Braava Jet 240 este cel mai bun mop robot pe care l-am testat. Pentru a vă păstra podelele dure îngrijite și ordonate fără a fi nevoit să dați cu mopul manual în fiecare zi, iRobot Braava Jet 240 este un instrument util și accesibil pe care trebuie să-l aveți în dulapul de curățenie.

iRobot Braava Jet 240 ne-a cucerit inimile cu designul său compact chiar înainte de a începe să dăm cu mopul.

Este mic, ușor (1,5 kg) și are un mâner, astfel încât îl puteți transporta cu ușurință dintr-o cameră în alta. Profilul său scăzut de 3,3 inci îi permite să treacă pe sub mobilă și în locuri greu accesibile, în timp ce marginile pătrate înseamnă că poate intra în colțuri și de-a lungul plintei într-un mod în care roboții rotunzi pur și simplu nu pot. S-a descurcat bine chiar și în jurul bazei unei toalete.
De asemenea, utilizează o baterie reîncărcabilă detașabilă, astfel încât nu este nevoie să ocupați spațiu prețios pe podea cu o stație de încărcare.

În ciuda dimensiunilor sale mici, Braava Jet 240 a oferit o curățare mare. Cu un cap de curățare cu vibrații (la fel ca hibridul nostru favorit la prețuri accesibile, Bissell SpinWave) și posibilitatea de a folosi soluție de curățare (doar soluția iRobot) în rezervorul de apă, Braava Jet 240 chiar curăță podeaua, în loc să folosească pur și simplu o cârpă pentru a o șterge cu apă.

Robotul folosește tampoane de curățare brevetate (disponibile atât în varianta de unică folosință, cât și în varianta lavabilă) care, atunci când sunt atașate la partea inferioară a robotului, îi spun acestuia ce mod de curățare să înceapă. Există trei moduri de curățare din care puteți alege: măturat uscat, măturat umed și spălat cu mopul umed.

Cea mai bună combinație de robot aspirator și mop: Aspiratorul și mopul robotizat 2 în 1 Bissell SpinWave 2 în 1

Mopul și aspiratorul robotizat Bissell SpinWave 2 în 1 este singurul robot mop pe care l-am testat în această categorie care folosește tampoane rotative duble, care au fost mult mai eficiente în cadrul testelor noastre decât tampoanele plate standard folosite la celelalte modele. SpinWave a făcut o treabă foarte bună la ridicarea murdăriei și a petelor de stropi de pe podeaua de gresie și faianță din bucătăria mea și nu a lăsat dungi pe podelele din lemn masiv.

A fost singurul model care nu m-a făcut să mă simt ca și cum bucătăria mea ar fi fost doar ușor tamponată cu o cârpă umedă.

SpinWave are senzori care îl ajută să detecteze automat și să evite covoarele atunci când spală. Acest lucru nu a fost perfect- a ajuns să dea cu mopul pe marginea covorului din sufragerie- așa că, dacă îl folosiți într-o casă cu planșeu deschis, cu un amestec de suprafețe din lemn masiv sau gresie și mochetă, vă recomandăm să fiți cu ochii pe el dacă îl folosiți în toată casa (noi l-am cărat din bucătărie în baie pentru sesiunile de dat cu mopul).

Va trebui să schimbați rezervoarele (robotul vine cu un rezervor uscat pentru aspirare și un rezervor umed pentru mop) pentru a folosi SpinWave ca aspirator și mop. Nu le puteți face pe amândouă în același timp, așa cum se poate face cu unele dintre modelele mai scumpe (deși ridică unele resturi solide în timp ce dă cu mopul). Tampoanele circulare pentru mop se atașează la partea de jos a rezervorului de apă și sunt ușor de îndepărtat pentru spălare.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cea mai bună combinație de aspirator robot de lux și mop de lux: Ecovacs Deebot X1 Omni de la Ecovacs.

Sincer, nimeni nu are cu adevărat nevoie de un robot de curățat casa de 1.500 de dolari și este rezonabil să te întrebi dacă ar trebui să cheltuiești atât de mult pe un robot care nu este capabil să îți spele vasele sau să îți aducă o băutură. Dar Deebot X1 Omni este cel mai bun robot pe care l-am văzut din noua generație de roboți. Detectarea avansată a obiectelor prin AI și cartografierea cu laser funcționează cu adevărat și oferă cea mai lipsită de intervenții pe care am avut-o vreodată. Combinați acest lucru cu capacitățile puternice de aspirare și de spălare a mopurilor și cu o stație de andocare cu golire automată care curăță tampoanele pentru mopuri și umple rezervorul de apă, și s-ar putea să vă treziți că găsiți modalități de a justifica cheltuirea banilor.

Alegerea între Ecovacs Deebot X1 Omni de la Ecovacs și concurentul său apropiat, Roborock S7 MaxV Ultra, este dificilă, deoarece ambele s-au descurcat atât de bine în ceea ce privește navigarea și cartografierea, cât și în testele noastre de curățare. Ambele asociază robotul de top al companiilor respective cu un dock avansat care golește și umple automat robotul, oferindu-vă teoretic o experiență de curățenie fără mâini (cel puțin zilnic; la intervale mai lungi va trebui să goliți și să umpleți singur dock-ul).

În primul rând, Deebot X1 face o treabă excelentă la curățat și aspirat. Tampoanele duble de mop cu învârtire oferă o capacitate de frecare mai bună decât stilul de cârpă plată folosit la alți roboți, astfel încât curăță mult mai mult decât murdăria de suprafață. A ridicat cafeaua, ketchupul uscat și alte pete mai bine decât ceilalți roboți pe care i-am testat.

Citește și: Top 3 Ceasuri Smart 2022! Afla cele mai bune optiuni moderne!

Citește și: Top 3 Laptop care le poti cumpara in 2022! Vezi ce poti alege!

Citește și: Top 3 Smartphone până la 400 de euro in 2022! Care sunt cele mai bune?

 

 

 

 

 

Taguri:

Episodul de azi al serialului „Totul pentru familia mea” este difuzat la Kanal D, vineri, începând cu ora 20:00. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.