LIVE UPDATE Ziua 289 de război în Ucraina. Doneţk şi Harkov, atacate puternic de ruși, susține Kievul. Putin dă asigurări că bombardamentele vor continua

Autor: Diana Tilă
Actualizat: 09 sep 2023, 00:55

Războiul din Ucraina a ajuns în cea de-a 289-a zi. Rusia continuă bombardamentele în Ucraina.

​Forțele rusești au bombardat întreaga linie de front din regiunea Donețk, în estul Ucrainei, au declarat oficialii ucraineni, în cadrul a ceea ce pare a fi o ambiție la scară mică a Kremlinului de a securiza doar cea mai mare parte a teritoriilor pe care le-a revendicat.

„Peste 20 de atacuri de la lansatoarelor de rachete multiple rusești asupra pozițiilor trupelor și așezărilor noastre de-a lungul liniei frontului”, a transmis armata.

Citește și: Amenințarea unui război nuclear este „în creștere”! Vladimir Putin anunță că armele nucleare sunt văzute ca „un mijloc de protecție” dar și o descurajare pentru inamic

Putin dă asigurări că bombardamentele vor continua

Vladimir Putin a declarat public că bombardamentele Rusiei asupra infrastructurii energetice ucrainene vor continua.

Președintele rus a spus că acestea sunt în continuare represalii pentru atacul din 8 octombrie asupra podului din Crimeea, relatează  Sky News.

”Este acum mult zgomot despre atacurile noastre asupra infrastructurii energetice a unei ţări vecine.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Da, o facem. Dar cine a început? Cine a lovit podul Crimeei? Cine a aruncat în aer liniile electrice ale centralei nucleare de la Kursk (n.r. pe teritoriul rus)? Cine a întrerupt apa în Doneţk?”, a spus Putin la o ceremonie de decorare a militarilor ruși.

Citește și: LIVE UPDATE Ziua 288 de război în Ucraina. Lupte grele în Bakhmut. Primarul Kievului: "Am putea pierde alimentarea cu energie electrică, apă și căldură"

 

 

Zelenski: Sunt sigur că teroarea minelor se va număra printre acuzaţiile aduse Rusiei pentru agresiunea din Ucraina

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a anunțat joi seară că a decorat post-mortem patru polițiști care au fost uciși de explozia unor mine în regiunea Herson, de unde rușii s-au retras. El a mai spus că „teroarea minelor” va fi unul dintre capetele de acuzare pentru care Rusia va fi judecată pentru agresiunea din Ucraina, potrivit Ukrayinska Pravda.

Citește și: Zile libere de Bobotează și de Sf. Ioan Botezătorul. Românii ar putea primi încă două zile libere în plus, în timp ce alte țări deja au zi liberă data de 7 ianuarie

„Sunt sigur. Acest lucru se va număra printre acuzațiile aduse Rusiei pentru agresiune – teroarea minelor, care este chiar mai crudă și mai meschină decât cea cu rachete, pentru că nu există un sistem anti-mină care să distrugă cel puțin o parte din amenințare, așa cum face apărarea noastră aeriană”, a transmis Zelenski într-un video publicat în această seară pe contul său de Telegram.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.