Ce nu trebuie să faci dacă folosești o vopsea de păr roșcat
Cea mai mare grijă pe care trebuie să o aibă roscatele este faptul că pot aluneca foarte ușor spre un look fals. În mod natural, oamenii cu părul roșcat de la Mama Natură sunt în proporție de doar 2% din populația globului. Adică, sunt foarte rari și foarte speciali.
Atunci când alegi nuanța de roșu în care să-ți vopsești părul trebuie să-ți studiezi tonul tenului și să NU alegi o nuanță de roșcat la întâmplare.
Ca să afli dacă tonul tenului tău este cald sau rece atunci trebuie să faci testul eșarfelor colorate.
Ia două eșarfe(sau orice alt material textil), una roșie și una albastră. Du-te în fața oglinzii și apropie de față fiecare eșarfă, pe rând. Dacă observi că arăți mai bine cu eșarfa roșie lângă față înseamnă că ai un ton cald iar dacă albastrul te avantajează atunci ai un ton rece al tenului.
Bun! Odată ce ai stabilit tonul tenului vei știi și ce fel de roșcat să alegi pentru a-ți vopsi părul.
Dacă ai tonul rece atunci trebuie să alegi nuanțe de roșcat-castaniu și mahon, nuanțe de fructe de pădure și nuanțe de roșcat-mov.
Dacă tonul pielii este cald atunci ai liber la folosit nuanțe de roșcat-arămiu sau nunațele de roșcat-portocaliu.
Când ești roșcată trebuie să gândești în felul următor- părul roșcat este un accesoriu în sine. Asta înseamnă că trebuie să ai o grijă sporită când adaugi imaginii tale alte accesorii, indiferent că este vorba despre haine, bijuterii sau make-up.
Nu purta haine în culori puternice pentru că riscul de a arăta ca o sorcovă este foarte mare. Ține minte că hainele în culori pastelate sunt cele care te avantajează cel mai mult.
Femeile cu părul vopsit roșcat trebuie să acorde cea mai mare atenție machiajului. Nu uitați că nuanțele de roșu pe care le aveți în păr sunt un adevărat magnet pentru orice privire așa că un machiaj strident nu va face decât să vă pună într-o lumină a falsității.
Nu, nu trebuie să vă feriți de machiaj dar trebuie avută mare grijă la nuanțele folosite.
Cel mai mare dușman al roșcatelor este mascara neagră. Alege întotdeauna o mascara în nuanțe de maron și imaginea ta va fi perfectă. Negrul te va face să arăți fals și vulgar.
Dacă tot vorbim despre machiaj trebuie să menționăm ceva și despre nuanța creionului sau a fardului de sprâncene. NU se alege negru dar nici un maron cu nuanțe de roșcat. Cea mai bună alegere pentru creionul de sprâncene este nuanța taupe.
În ceea ce priveste blush-ul, roșcatele trebuie să aleagă nuanțe de piersică sau de maron și să evite nuanțele cu ton portocaliu.
Ce să nu faci pentru a menține nuanța de roșcat cât mai mult timp
Moleculele de pigment roșu sunt cele mai mari molecule care se pot folosi la o vopsea de păr. Datorită acestui aspect, acestea pătrund mai greu în cuticula firului de păr și, de asemenea, se pierd cel mai repede.
Ce trebuie făcut pentru a evita aceste neajunsuri?
- Trebuie să eviți să-ți șamponezi părul pentru cel puțin 48 de ore după vopsire pentru a da timp pigmentului de roșu să se fixeze.
- Dacă ești genul de femeie care își spală zilnic părul atunci trebuie să uiți de acest obicei! Pentru a păstra nuanța dorită de roșu trebuie să îți speli părul la minim trei zile.
- Dacă o vei face mai des vei spune repede ‘la revedere’ roșcatului tău. Dacă tot suntem la capitolul spălat pe păr, este absolut obligatoriu să folosești șampoane și produse de îngrijire a părului special formulate pentru părul vopsit. Nu folosi orice șampon care-ți vine la mână! Nu sări peste folosirea balsamului de păr sau a măștii și nu uita de protecția termică atunci când folosești placa de păr! Nu este un moft, este ceva absolut necesar dacă îți dorești să păstrezi cât mai mult nuanța ta de roșcat.