Un bărbat de 55 de ani din Neamț, care a ajuns la psihiatrie, și-a stropit casa cu benzină, s-a închis în pod cu o butelie lângă el și a amenințat că va arunca totul în aer

Autor: Andreea Buinoschi

Un bărbat de 55 de ani din Neamț, care a ajuns la psihiatrie, și-a stropit casa cu benzină, s-a închis în pod cu o butelie lângă el și a amenințat că va arunca totul în aer

Sursa: pexels

Un bărbat de 55 de ani din Neamț a fost internat la Psihiatrie, după ce a amenințat că își dă foc, având lângă el o butelie, și după ce și-a stropit casa cu benzină. Alerta a fost dată de către vecinii bărbatului.

Bărbatul din Neamț a fost reținut, după ce vecinii s-au speriat că va arunca locuința în aer, după ce a stropit-o cu benzină. În podul casei, se aflau mai multe obiecte ce puteau întreține focul.

Un bărbat din Neamț și-a stropit casa cu benzină și a amenințat că își dă foc, având lângă el o butelie

Polițiștii din localitate au fost alertați de vecini cum că un bărbat în vârstă de 55 de ani, din Bărcănești, Neamț, amenință că își va da foc.

Frica a fost stârnită și mai tare, deoarece acesta stropise cu benzină casa și urcase în pod, cu o butelie.

„Întrucât din interior se simţea miros puternic de substanţă inflamabilă, iar persoana în cauză se afla baricadată în podul imobilului, la faţa locului au fost alocate forţe de intervenţie din cadrul IPJ Neamţ, luptători din carul Serviciului de Acţiuni Speciale Neamţ, împreună cu un negociator din cadrul acestei structuri şi pompieri din cadru ISU Neamţ.

Citește și: O fetiță de 12 ani a fost lovită în plin de un tramvai și târâtă câteva zeci de metri, chiar pe trecerea de pietoni, în București ”Bă, tu nu mai opreai?!”

Echipajele de intervenţie au procedat la delimitarea zonei de risc, evacuarea imediată a tuturor persoanelor din împrejurimi, iar cu sprijinul autorităţilor locale s-a procedat la debranşarea locuinţei de la reţeaua electrică.

Pompierii din cadru ISU Neamţ şi grupele SAS Neamţ au procedat la efractarea acoperişului imobilului, pulverizarea cu jet puternic de apă, după care s-a procedat la imobilizarea persoanei în cauză”, a transmis subinspectorul Ramona Ciofu, purtătoarea de cuvânt al IPJ Neamţ.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Polițiștii au început să cerceteze zona și au descoperit că, în podul acesteia, se aflau mai multe lucruri ce ar fi putut să întrețină focul, printre care se numără: butelia de gaz cu arzătorul cuplat, un aragaz de campanie, dar și alte obiecte.

Poliția a deschis un dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de tentativă de distrugere, iar Judecătoria Piatra-Neamț a fost sesizată.

Cum au evitat polițiștii tragedia

Pentru a putea cerceta locuința, polițiștii au fost nevoiți să creeze o cale de acces în podul locuinței și au pulverizat cu jet puternic de apă. Bărbatul de 55 de ani a fost imobilizat de către SAS Neamț.

„Fiind efectuată cercetarea la fața locului, în podul locuinţei a fost identificată o butelie de gaz cu arzătorul cuplat la aceasta, un aragaz de campanie şi mai multe bunuri ce puteau întreţine un eventual incendiu.

Citește și: „«Tot te omor». Numai aşa îi spunea. Că îl omoară pe băiat”. Andrei, băiatul de 14 ani din Vaslui, înjunghiat de tată, nu recunoștea comportamentul agresiv al acestuia

În cauză, a fost întocmit dosar penal cu privire la săvârşirea infracţiunii de tentativă de distrugere, urmând ca la data de 12 decembrie a.c., să fie sesizată Judecătoria Piatra Neamţ cu propunerea de luare a măsurii de siguranţă a internării involuntare conform prevederilor legale”, a mai declarat sursa menționată anterior.