3 sfaturi simple pentru dinți PERFECȚI

Autor: Alina Petre

Zâmbetul este unul din primele lucruri pe care o persoană le remarcă la tine. Dinții curați și sănătoși sunt ca o carte de vizită pentru oricine și îți pot influența viața de zi cu zi și impresia pe care o lași celorlalți.

Adesea asociem dinții cu probleme cu o slabă igienă, alimentație necorespunzătoare sau înaintarea în vârstă.

De aceea sănătatea orală ar trebui să fie o preocupare continuă. Mai ales că nici nu este dificil să ai dinți frumoși dacă ai grijă de aceste aspecte:

Alinierea dinților

Alinierea dinților impactează aproape instant zâmbetul, o lipsă a simetriei fiind destul de ușor de remarcat. Dacă nu ai dinții drepți și aliniați un aparat dentar transparent îți poate fi de mare ajutor. În funcție de gravitatea situației perioada de purtare poate varia de la câteva luni până la doi ani. Adesea persoanele adulte preferă să opteze pentru alternative mai discrete așa că modul de viață nu va fi afectat.

Dincolo de estetica dinților nealiniați, intervine și problema curățării acestora și a spațiilor interdentare. Astfel poate crește probabilitatea apariției cariilor, deteriorării dinților, a bolilor gingivale și chiar a pierderii dinților. Și chiar dacă a ajunge la soluția unui implant dentar este la îndemână, preferabil este să previi decât să tratezi.

Tratarea cariilor la timp

Cariile sunt atât de comune încât majoritatea persoanelor știu cât de gravă este amenințarea acestora asupra dinților. Și cu cât timpul de așteptare pentru tratarea acestora este mai mare, cu atât problema se va agrava. Când cariile sunt ușoare sau moderate, sunt mai ușor de gestionat. Iar tratarea acestora va împiedica pătrunderea bacteriilor pe viitor, protejând partea dintelui care nu este deteriorată încă.

Respectă pașii igienei orale

Pașii igienei dentare nu sunt dificili și îi poți respecta cu ușurință:

Periază dinții: minim de două ori pe zi, preferabil după fiecare masă, timp de minim două minute. Nu ignora fiecare cadran al gurii, gingiile și limba. Folosește o periuță de dinți cu perii moi și curăță pe interior și exterior.

Folosește ața dentară: măcar o dată pe zi, preferabil seara înainte să dormi. Astfel vei elimina micile particule care se pot ascunde în spațiile interdentare, încât să vină în completarea periatului.

Clătește cu apă de gură: după ce ai finalizat cu periatul și folosirea aței dentare. Plimbă apa de gură cel puțin 30 de secunde, asigurându-te ca ai clătit bine gura, apoi scuipă. Acest pas final înlătură eventualele reziduuri care au rămas și lasă o senzație proaspătă în gură.

Studiile arată că oamenii cu dinți frumoși sunt considerați mai de încredere și că au mai mari șanse de reușită în carieră și viața personală. De aceea sperăm că aceste sfaturi te vor inspira să ai grijă de dinții tăi în mod constant.