LIVE UPDATE Ziua 295 de război în Ucraina: Armata ucraineană a bombardat orașul Donețk și a fost lovită o bază aeriană rusească din Kursk

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 15 dec 2022, 15:21

LIVE UPDATE Ziua 295 de război în Ucraina: Rusia susține că nu există nicio discuție în legătură cu un armistițiu, în timp ce Volodimir Zelenski afirmă cu pacea nu există, deoarece fiecare zi aduce greutățile ei

Sursa: Facebook

În a 295-a zi de război, Rusia spune că bombardamentele rusești nu se vor opri nici măcar de Crăciun, deși Ucraina a cerut retragerea trupelor invadatoare până pe data de 25 decembrie.

UPDATE ORA 15:00. Armata ucraineană a bombardat orașul Donețk

În timpul nopții, armata lui Volodimir Zelenski a bombardat orașul Donețk, care este controlat de ruși și care a fost anexat în mod ilegal de către Moscova.

„La ora 07:00 fix în această dimineață au supus centrul Donețkului celui mai mare atac din 2014. 40 de rachete de la lansatoare BM-21 au fost trimise către civili din orașul nostru”, a transmis primarul orașului.

UPDATE ORA 14:30. A fost lovită o bază aeriană rusească din Kursk

Conform unui oficial ucrainean, baza aeriană rusească din Kursk a fost lovită în această seară. „O dronă” necunoscută a lovit infrastructura militară și au fost înregistrate „două explozii” lângă aerodrom.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

UPDATE ORA 12:30. Armata rusă a bombardat centrul orașului Herson

Potrivit șefului adjunct al biroului prezidențial ucrainean, două persoane și-au pierdut viața în urma bombardamentelor care au avut loc în centrul orașului Herson. Acesta a mai declarat faptul că două victime se aflau la aproximativ 100 de m de clădirea administrației regionale.

UPDATE ORA 10:30. Rusia a trecut la noi amenințări

Rusia a amenințat cu „consecințe imprevizibile”, dacă Ucraina va primi din partea Statelor Unite ale Americii rachetele Patriot. Anunțul a fost făcut de către Ambasada Rusiei la Washington.

„În Statele Unite a fost lansată o campanie de informare despre un posibil transfer de sisteme de apărare aeriană ultraperformante către Kiev. Dacă informația se confirmă, vom fi martorii unui nou pas provocator al administrației (americane- n.r.),

care ar putea avea consecințe imprevizibile. Continuare livrărilor va duce doar la întărirea sentimentului de impunitate al regimului Zelenski și la noi crime împotriva civililor din regiunile Donbas, Zaporojie și Herson”, a fost specificat în comunicatul emis de ambasadă.

UPDATE ORA 08:30. Ucraina își concentrează eforturile asupra orașului Melitopol

Melitopol se crede că va fi următorul punct de interes pentru Rusia, motiv pentru care Ucraina începe să se pregătească încă de pe acum.

Armata lui Zelenski intensifică eforturile de izolare și ar pregăti o contraofensivă, pentru a elibera sudul țării din mâinile rușilor.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.