Momentul în care un avion militar din SUA se prăbușește. Pilotul s-a catapultat în ultimul moment

Autor: Diana Tilă
Actualizat: 16 sep 2023, 07:35

Un avion de vânătoare s-a prăbușit, cu vârful în jos, pe marginea pistei de aterizare de la Baza navală Fort Worth, din statul american Texas.

Un avion de vânătoare F-35B Joint Strike Fighter, deținut de Lockheed Martin, s-a prăbușit, cu vârful în jos, pe marginea pistei de aterizare de la Baza navală Fort Worth, din statul american Texas. Pilotul a reușit să se catapulteze chiar înainte de impact, informează  USNI News, citat de  Gândul.

Citește și: Ce s-a întâmplat, de fapt, cu zborul MH370. Avionul a dispărut de pe radar cu 239 de pasageri la bord. Adevărul ar putea ieși la iveală după opt ani de la eveniment

Momentul în care un avion militar din SUA se prăbușește: Pilotul s-a catapultat în ultimul moment

Pâână în acest moment nu s-au aflat circumstanțele exacte ale incidentului. În mediul online, o filmare a devenit virală. În aceasta apare un aparat F-35B în zbor staționar când începe să coboare pe verticală. După ce atinge solul, avionul ricoșează în aer și apoi cade din nou, lovindu-se puternic de pistă. 

De asemenea, pe filmare se vede cum pilotul se catapultează chiar în ultimul moment.

Americanii susțin că a fost o demonstrație a așa-numitei capacități „zero-zero” a scaunului de ejecție Martin-Baker US16E al avionului, acesta funcționând în siguranță cu aeronava la sol și practic oprită. 

Citește și: Un avion cu zeci de pasageri s-a prăbuşit: cel puțin 3 persoane au murit. Unde s-a produs tragedia

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Suntem conștienți de prăbușirea F-35B pe pista comună de la Baza de Rezervă Comună Naval Air Station din Fort Worth și înțelegem că pilotul s-a ejectat cu succes”, a transmis Lockheed Martin într-un comunicat de presă oferit site-ului The War Zone. 

„Siguranța este prioritatea noastră și vom urma protocolul de investigație corespunzător”.

 

O tânără de 22 de ani și-a filmat, din întâmplare, ultimele clipe din viață

Burcu Saglam, în vârstă de 22 de ani, și-a surprins ultimele momente din viață la bordul avionului, relatează   Mirror. 

Citește și: O tânără de 22 de ani și-a filmat, din întâmplare, ultimele clipe din viață, înainte să moară într-un avion care s-a prăbușit și a explodat

Avionul zbura la o altitudine de 1.200 de metri,  iar comunicarea s-a pierdut brusc. Avionul cu un singur motor a tăiat o linie electrică cu aripa, înainte să se prăbușească, în flăcări. Imediat, la fața locului s-a deplasat o echipă de salvare. Au găsit cadavrele femeii și al președintelui Asociației Aviației Sportive Yunuseli, Hakan.

 

Taguri: