Banca centrala a Europei avertizeaza ca Bitcoin e la ultima suflare!

Autor: Bogdan Frațilă

Banca Centrală Europeană aruncă o umbră majoră asupra bitcoin, chiar dacă acesta își revine după prăbușirea FTX.

Sursa: PixaBay

Banca Centrală Europeană aruncă o umbră majoră asupra bitcoin, chiar dacă acesta își revine după prăbușirea FTX.

Banca Centrală Europeană aruncă o umbră majoră asupra bitcoin, chiar dacă acesta își revine după prăbușirea FTX.

Într-o postare pe blog intitulată "Ultima poziție a Bitcoin", publicată pe site-ul oficial al Uniunii Europene, BCE aruncă o lovitură devastatoare asupra monedei digitale și avertizează că dispariția acesteia ar putea fi doar la început.

După cum notează BCE, valoarea maximă a bitcoin de aproape 70.000 de dolari a avut loc cu doar un an în urmă, în noiembrie 2021, însă până în iunie 2022 a scăzut dramatic la mai puțin de o treime din această valoare.

Dar adevărata problemă, acuză ei, nu sunt suișurile și coborâșurile localizate, ci slăbiciunile din întreaga fundație a tehnologiei: faptul că nu are o valoare intrinsecă, a fost folosit în mare parte un vehicul pentru speculații și este rareori folosit pentru tranzacții legale.

"Pentru susținătorii bitcoin, aparenta stabilizare semnalează o pauză în drumul spre noi culmi", se arată în postare. "Cu toate acestea, cel mai probabil, este o ultimă gâfâială indusă artificial înainte de drumul spre irelevanță- iar acest lucru era deja previzibil înainte ca FTX să dea faliment și să trimită prețul bitcoin la mult sub 16.000

USD."

Bitcoin în scădere

Deși bitcoin s-a stabilizat în jurul valorii de 20.000 de dolari pe token la începutul toamnei, prăbușirea bursei proeminente FTX a dus-o și mai jos de atunci. De la implozia dramatică a FTX de la începutul lunii noiembrie, BTC a revenit la aproximativ 17.000 de dolari în această săptămână, dar chiar și susținătorii criptomonedei avertizează că este departe de a fi un semnal de schimbare majoră.

"Aceasta este doar o retestare bearish", a declarat pentru CNBC Vijay Ayyar, un executiv de la bursa de criptomonede Luno. Într-adevăr, nici măcar acest preț nu a putut fi susținut, valoarea situându-se din nou puțin peste 16.000 de dolari.

EBC a mers mai departe decât simpla evidențiere a tendinței descendente a monedei și s-a luat la trântă cu entitățile care promovează criptomonedele în fața clienților ca fiind o alternativă nereglementată, dar comparabilă cu fiat.

"Deoarece Bitcoin pare să nu fie potrivit nici ca sistem de plată, nici ca formă de investiție, nu ar trebui să fie tratat ca niciuna dintre acestea în termeni de reglementare și, prin urmare, nu ar trebui să fie legitimat", se arată în postare. "În mod similar, industria financiară ar trebui să fie precaută cu privire la daunele pe termen lung ale promovării investițiilor în Bitcoin- în ciuda profiturilor pe termen scurt pe care le-ar putea obține (chiar și fără a avea pielea lor în joc)."

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Păstrătorii monedei euro au vorbit- iar pentru ei, Bitcoin este o prostie.

Prăbușire și ardere

În condițiile în care valorile criptomonedelor continuă să se prăbușească pe fondul prăbușirii FTX și BlockFi, se pare că acoliții industriei încearcă să facă niște bani în fiat pe mașinile scumpe pe care le-au cumpărat în perioada de creștere a pieței.

După cum relatează New York Post, oamenii din industria revânzării de mașini exotice văd corelații între marea(e) prăbușire a cripto-monedelor din 2022 și scăderea prețurilor mașinilor de lux second-hand, care s-au prăbușit în ultimele luni.

În mesajele cu NYPost, un utilizator de Twitter cunoscut doar sub pseudonimul CarDealershipGuy, care lucrează pe piața revânzării de mașini de lux, a declarat că nu crede că acești factori nu au nicio legătură.

"Este clar că, în ultimele două luni, scăderea prețurilor pentru vehiculele exotice s-a accelerat, iar acest lucru se corelează foarte, foarte bine cu prăbușirea piețelor cripto", a declarat CarDealershipGuy pentru NYPost, "unde știm că unii dintre cei mai mari clienți ai vehiculelor exotice au fost milionari cripto."

Citește și: Dark web, Deep Web si Open Web- Ce sunt acestea?

Citește și: Pentru a face bani, evitați aceste greșeli comune!

Citește și: Schimbul valutar criptografic FTX depune dosare pentru faliment!

 

Taguri: