LIVE UPDATE Ziua 298 de război în Ucraina. Zelenski cere un scut de apărare aeriană. Moscova începe o nouă campanie pentru a încuraja rușii să se înroleze și să lupte în Ucraina

Autor: Diana Tilă

Războiul din Ucraina a ajuns în cea de-a 298-a zi. Rusia continuă bombardamentele în Kiev.

Rusia a atacat masiv Ucraina. Astfel, Volodimir Zelenski cere din nou partenerilor un scut de apărare fiabil care să ofere protecție cerului de deasupra Ucrainei.

Ucraina a reușit să restabilească alimentarea cu energie electrică pentru aproape 6 milioane de persoane în ultimele 24 de ore, după noi bombardamente ruse care au vizat infrastructura energetică din țară, a anunțat sâmbătă seara președintele ucrainean Volodimir Zelenski, transmite Reuters.

' 'Munca de reparaţii continuă fără pauză după atacul terorist de ieri'', a spus Zelenski într-un mesaj video.  

Citește și: LIVE UPDATE Ziua 297 de război în Ucraina. Rusia a tras peste 70 de rachete asupra Ucrainei. Zelenski cere "un scut de apărare aeriană de încredere"

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Moscova începe o nouă campanie pentru a încuraja rușii să se înroleze și să lupte în Ucraina

Moscova a lansat o serie de videoclipuri de propagandă pe rețelele de socializare în ultimele zile în încercarea de a atrage bărbații pe front prin narațiunile despre patriotism, moralitate și mobilitate socială. În acest timp, ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a inspectat trupele implicate în „operațiunea militară specială” a Moscovei în Ucraina, a anunţat duminică ministerul apărării.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a inspectat trupele rusești implicate în „operaţiunea militară specială” a Moscovei în Ucraina, a anunţat duminică ministerul apărării, citat de Reuters. „ Șeful armatei ruse s-a deplasat în jurul zonelor de desfășurare a trupelor și a verificat pozițiile avansate ale unităților ruse în zona operațiunii militare speciale”, a transmis ministerul pe Telegram.

Citește și: Autoritățile ucrainene au descoperit o cameră de tortură pentru copii în Hersonul eliberat

Zelenski: Cea mai dificilă situație privind energia este în Kiev și trei regiuni

Cea mai dificilă situație este în regiunile Kiev, Vinița și Liov, dar există întreruperi la scară largă și în alte regiuni, a transmis sâmbătă seară președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

„Din păcate, sunt întreruperi la scară largă. Acestea sunt în Dnipro, Volin, regiunea Jitomir, Transcarpatia, regiunea Ivano-Frankivsk, regiunea Odesa, regiunea Poltava, regiunea Ternopil, regiunea Cernihiv și altele”, a informat Zelenski.