„Alexia și-a mișcat degetele. Și-a strâns și pumnul”. Adolescenta de 15 ani, ale cărei mâini au fost replantate, dă primele semne de recuperare

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 20 dec 2022, 09:58

„Alexia și-a mișcat degetele. Și-a strâns și pumnul”. Adolescenta de 15 ani, ale cărei mâini au fost replantate, dă primele semne de recuperare

Sursa: Facebook

Alexia este adolescenta de doar 15 ani, care a văzut moartea cu ochii, după ce și-a pierdut ambele mâini în urma unui accident rutier în care a fost implicată. După o operație care a durat 20 de ore, medicii au reușit să îi dea o nouă șansă la viață.

Alexia dă primele semne că își revine, după ce, ieșită din operația de 20 de ore, în urma căreia i-au fost replantate mâinile, a început să își miște degetele, spre bucuria familei care a stat cu sufletul la gură în tot acest timp.

Alexia și-a recuperat mâinile, după 20 de ore de operație

80 de cadre medicale au muncit, într-un interval de 20 de ore, pentru ca brațele Alexiei să fie remontate.

După ce oamenii au făcut coadă la centrele de donare a sângelui și s-au rugat pentru ea, a venit rândul medicilor să facă ceea ce știu ei cel mai bine.

Alexia se afla în autocar cu alte 34 de persoane, când, deodată, acesta s-a răsturnat. Una dintre mâini a fost devascularizată, în timp ce a doua a fost desprinsă de corp în totalitate și găsită de fratele ei printre fiarele autovehiculului.

Ambele brațe au trebuit să fie amputate, dar medicii au făcut o minune ce părea imposibilă. Trei schimburi de cadre medicale au făcut imposibilul posibil, iar șefa secției de chirurgie plastică a stat în sala de operație pe parcursul celor 20 de ore.

Citește și: Mâna Alexiei, fata care și-a pierdut membrele superioare în urma unui accident produs în Pașcani, a fost găsită de fratele ei, între fiarele autocarului

„Ambele membre își mențin mobilitatea, iar necroza a fost depășită. Miracolul este că a ajuns vie! Astfel de leziuni sunt letale la faţa locului. Faptul că acest copil a fost adus viu la spital este un miracol”, a spus Sidona Susanu, coordonatorul secției de Chirurgie Plastică de la Spitalul de Copii.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Alexia a început să își miște degetele

Mama Alexiei a mărturisit că aceasta a început să își miște degetele, ceea ce reprezintă o mare realizare, deoarece cadrele medicale nu credeau că așa ceva va mai fi posibil și au declarat că prima minune care a avut loc a fost că adolescenta a ajuns în viață la spital.

Alexia și-a mișcat degetele. Este cea mai mare minune!”, a spus Cristina Zvanciuc, diriginta fetei, conform observatornews.ro.

„Şi-a strâns şi pumnul. Totul pare a fi înspre bine. Ceea ce au realizat ei zilele acestea întrece orice imaginaţie. Două membre să fie puse la loc şi funcţionale. Toată viaţa mea le voi fi recunoscătoare”, a mărturisit și mama Alexiei.

În lacrimi, tatăl Alexiei, care s-a întors din străinătate pentru a fi alături de fiica lui, îi numește eroi pe toți oamenii care i-au ajutat fiica, primul fiind fratele ei, Eric, urmat de „cadrele medicale”.

Citește și: Miracol pentru fata de 15 ani cu brațele amputate în accidentul din Pașcani! Medicii au reușit să-i replanteze mâinile, după 20 de ore petrecute în sala de operaţie

„Aș vrea să îi îmbrățișez pe fiecare în parte”, a mai spus bărbatul, mai ales pentru că, atunci când vine vorba de o amputare dublă, trebuie să se păstreze doar un singur membru, dar medicii nu au vrut să fie limitați de această regulă.