Cele mai bune soluții pentru organizarea unui spațiu de depozitare !

Author: Alina Petre

Pentru că depozitele reprezintă o parte importantă din ansamblul multor centre de producție, fabrici, uzine și diverse alte companii, organizarea acestora trebuie realizată astfel încât să ofere eficienta din toate punctele de vedere, de la acces ușor în între spațiul util și până la bună clasificare a produselor în spatii specifice. În acest sens, cele mai utile se pot dovedi a fi rafturile, dat fiind faptul că acestea pot fi adaptate în numeroase variații de dimensiuni, forme și scopuri.

Fară îndoială că, în materie de rezistență, cele mai bune sunt rafturile metalice, care pot susține o greutate mare pe fiecare nivel al lor, mai ales acolo unde este vorba despre depozitarea de produse ambalate chiar în paleti sau box-paleti, confecții metalice, piatră sau materiale de construcții, ce au greutăți mari dar și dimensiuni pe măsură.

De la un domeniu de activitate la altul, până în ziua de azi, producătorii au reușit să înțeleagă nevoile clietilor lor și astfel, exista multe modele de rafturi „standard”, realizate la anumite dimensiuni și specificații, dar există de asemenea și posibilitatea realizării de rafturi la comandă, după cerințele exacte ale unui client. De asta se ocupă astfel și cei de la StoreExpert, care dețin o vastă experiență în acest domeniu și le pot pune la dispoziție clienților rafturi și sisteme asemănătoare foarte diversificate, utile și mai ales,necesare, în mai toate domeniile de activitate existente acolo unde este vorba despre spatii de depozitare, aprovizionare sau vânzare directă.

Numeroase tipuri de rafturi găsim în cadrul magazinelor mari, de vânzare, în special unde vorbim despre materialele de construcții deja menționate și alte produse, precum casă și gradină, electrice și nu numai. Acestea sunt proiectate pentru a servi mai multe scopuri. Așadar, la nivelele inferioare sunt puse produsele, la bucată sau la set, ce pot fi luate de clienți în timp ce la nivelele superioare există produse suplimentare, prin care să se realizeze în timp cât mai scurt refacerea stocurilor epuizate. Putem spune astfel că spațiul are atât rol de depozit cât și spațiu de vânzare.

Și în ceea ce privește o clădire în sine, un spațiu, precum depozitele dar și spații de lucru, sedii de firme și nu numai, se preferă structura metalică din mai multe motive, principalele fiind prețul mai mic dar și rapiditatea în execuție și punere în funcțiune. Comparativ cu betonul, care necesită timp pentru întreținere și care pe timp de iarnă sau vreme ploioasă nu prea merge turnat, metalul poate fi sudat iar răcirea se face în doar câteva minute, indiferent de mărimea și intensitatea unei suduri. Sau alternativ, se optează pentru prinderea profilelor metalice prin alte metode. De altfel, se pot obține structuri nu neapărat mai rezistente cât mai simplu și mai realist de executat decât din alte materiale.

În același fel, și învelirea unei hale de poate face cu tablă dar și cu alte materiale, precum panouri izolante sau materiale plastice. Acestea, dacă sunt de calitate, pot menține la interior temperaturile dorite pentru mult timp.

Un magazin ce oferă o varietate mare de produse sau are inițial o gamă restrânsă iar în timp dorește să de extindă, vă avea nevoie de noi soluții de depozitare și aranjarea a produselor, pentru expoziție și vânzare. Nu este neapărat nevoie să se renunțe la vechile rafturi ci doar să fie adaptate după noi cerințe dacă este posibil, lucru pentru care și cei de la Store Expert optează în cele mai multe cazuri.

Revenind la rafturi metalice Storeexpert, se pot enumera diverse modele și variații ale acestora, de la cele clasice, la care ne-am gândi cu toții până la cele special create pentru anvelope, pentru a depozita pe acestea paleti, a avea acces cu utilaje precum stivuitoare, pentru produse de lungi dimensiuni asemeni țevilor, profilelor, lemnului sau maselor plastice, numite „cantilever”, întregi platforme metalice, care separă spațiul unei hale în mai multe nivele, cu cai de acces precum scări dar și platforme pe care pot urma utilaje.

Fară îndoială însă că, luând în calcul toate spatiile în care întâlnim rafturi, cele mai comune sunt cele cu polițe, urmate îndeaproape de cele specifice magazinelor. Cele mai căutate și mai adaptabile sunt cele în care putem schimba distantele dintre rafturi astfel încât, atunci când se realizează o rotație a produselor, să nu se mute și rafturile pentru că unele produse să poată încăpea ci mai degrabă să se adapteze polițele după dimensiunile produselor.

Alegând rafturi și polițe din metal, și curățarea și igienizarea se pot face mai ușor și din nou, sunt mai rezistente. Acestea reprezintă soluții pentru spatile în care produsele sunt manipulate manual, atât în refacerea stocurilor cât și în vânzarea lor către clienți. Astfel, culoarele dintre ele pot fi mai înguste deoarece nu va exista acces cu stivuitoare sau motostivuitoare ci doar al persoanelor.

În realizarea unui raft la comandă, se menționează detalii exacte astfel încât se să folosească materiale corespunzătoare. Nu este indicat să se aleagă un raft care pare ceva mai ușor, mai fragil, pentru a se încarca pe polițele sale cantități prea mari. Atât polițele cât și picioarele de susținere pot ceda. Pentru protecția acestora, a produselor pe care le punem pe ele dar și a oamenilor, rafturile pot fi vopsite, gama de culori fiind destul de variată. Se optează desigur, în multe cazuri, pentru culori specifice firmei care le dorește, care să arate că o reprezintă, că acestea conțin produsele sale și nu numai.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.