Informații utile despre întreținerea corectă a mașinii personale

Author: Alina Petre

Nu trebuie să vă fie frică întreținerea și reparațiile pe care un autoturism le necesită periodic. Există multe lucruri pe care trebuie să le faceți astfel încât o mașină să vă poată duce în siguranță pe orice distanță și există multe lucruri simple pe care le puteți face dumneavoastră astfel încât să puteți preveni apariția unor probleme serioase.

Nu trebuie să fiți un mecanic auto certificat astfel încât să sesizați anumite probleme pentru a lua măsuri. Câteva intervenții relativ simple le puteți face pe cont propriu acasă daca aveți cunoștinte minime și câteva scule la îndemăna. Totuși, este recomandat să apelați la profesioniști în domeniu dacă nu vă considerați stăpâni pe situație sau dacă discutăm despre probleme serioase. De exemplu, sistemul de frânare, sistemul de directe, sistemul de alimentare cu combustibil și așa mai departe, necesită atenție și îndemănare și obligatoriu scule și unelte profesionale. Inclusiv cuplul de strângere al unei simple piulițe cu o cheie dinamometrică de calitate poate face diferența.

Pentru lucruri simple, cum ar fi verificarea fluidelor, nu veți avea nevoie de unelte. Dar odată ce începeți să aveți grijă de mașina dumneavoastră, veți fi surprins de ceea ce puteți realiza urmând instrucțiuni simple.

Ce puteți face pe cont propriu astfel încât să vă asigurați că mașină se află în parametrii optimi de funcționare?

Învățați să ascultați mașina

Există multiple zgomote pe care o mașină le poate face în momentul în care ceva nu este în regula. Un motor care nu merge rotund, zgomote de rulare (de exemplu rulmenții), zgomote în momentul în care luați vitaje (planetare), zgomote în momentul în care rulați în gropi și denivelări (probleme la articulații).

Ulei și alte fluide

Uleiul este elementul vital al motorului autoturismului dumneavoastră. Dacă nivelul de ulei al motorului dumneavoastră este menținut corespunzător și uleiul și filtrul sunt schimbate la intervalele recomandate, motoarele vor avea o durată foarte mare de viață. Celelalte lichide ale mașinii dumneavoastră, lichidul de frână sau antigelul, trebuie și acestea verificate și schimbate periodic, însă mai rar în comparație cu uleiul din motor.

Anvelope

În funcție de modul de exploatare al mașinii, anvelopele pot rezista zeci de mii de km fără probleme. Totuși, pentru a le putea utiliza în parametrii optimi pe toată durata lor de viață, trebuie să înțelegem că anvelopele trebuie utilizate corect în funcție de sezon, rece sau cald, trebuie menținute la presiunea indicată de producător și este necesară înlocuire lor după o anumită perioadă de timp, în general după aproximativ 5 ani, chiar dacă profilul aparent este încă unul bun și ar mai putea rula ceva timp până ar atinge acel indice care arată uzura maximă. Nu este deloc recomandat să circulați cu anvelope vechi din cauza faptului că acestea își pierd în timp proprietățile și nu vor mai fi la fel de eficiente în ceea ce privește aderența, stabilitatea sau frânare. Importanța anvelopelor este una extrem de mare, datorită faptului că acestea asigură singurul contact cu partea carosabilă.

Sistemul de iluminat

Verificarea sistemului de iluminat este simplă și o poate face oricine. În funcție de mașină, becurile arse se pot schimba mai greu sau mai ușor și există situații în care poate să fie necesară înlocuirea lor într-un service. Cu atât mai mult dacă este vorba despre faruri cu xenon sau led, este recomandat să apelați la profesioniști astfel încât să fiți siguri că nu veți crea daune sistemului de iluminat.

Exista multe lucruri simple pe care le puteți face dumneavoastră pe cont propriu pe lângă acestea, însă, este necesar să apelați la un service specializat atunci când nu aveți informații cu privire la anumite probleme. De ce este important acest lucru? Mașinile sunt la fel de complexe, pe atât de minunate și nu ar trebui să vă forțați niciodată să remediați o problemă dacă nu știți exact ce este în neregulă. Când aveți îndoieli, duceți-vă mașina într-un service specialisat și optați pentru piese de schimb de înaltă calitate. Un bun exemplu este reprezentat de service-ul cu piese BMW Apbservice.ro Bucuresti, unde veți întâlni o echipă pe care mereu vă veți putea baza, atât în ceea ce privește achiziționarea de piese auto cât și reparațiile ulterioare necesare astfel încât să scăpați de orice problemă de ordin tehnic.

Uneori, încercarea de a repara pe cont propriu o defecțiune duce la distrugerea mai multor lucruri, ceea ce vă duce doar la munca suplimentară și mai mulți bani pentru reparații și manoperă. La sfârșitul zilei, nu vreți să fiți persoana care se duce la service cu o mașină de tractare, deoarece ați rupt un cablu sau un șurub care era gripat sau pentru că l-ați strâns prea tare.

Cum mai puteți ajuta mașină dumneavoastră să se păstreze mai bine în timp, dincolo de verificări ale fluidelor sau de vizite și reparații în service-uri? Este extrem de important să nu conduceți într-un mod nesăbuit. Mașinile de stradă nu sunt mașini pregătite pentru raliuri, iar un stil de șofat agresiv nu numai că este daunator oricărui autovehicul, ci este și extrem de periculos pentru siguranța traficului rutier și pentru pietoni. Pot exista situații în care vă grăbiți sau pur și simplu aveți poftă să mergeți puțin mai tare. Este totuși necesar să respectați regulile de circulație și viteza maximă pentru drumul pe care vă aflați, dacă vă doriți să ajungeți la destinație fără evenimente neplăcute și fără să uzați prematur și în mod inutil mașina.

 

 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.