Cum va fi vremea de Crăciun în Bucuresti. Prognoza meteo în ziua de 25 decembrie 2022

Autor: Bianca Hriscu
Actualizat: 23 dec 2022, 11:57

Vremea în București de Crăciun 2022

Sursa: Unsplash

De Crăciun 2022, meteorologii anunță temperaturi ridicate în toată țara, iar Capitala nu face excepție. Iată cum va fi vremea de Crăciun în București.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță un Crăciun cu temperaturi neobișnuit de mari și precipitații slabe. Iată cum va fi vremea în București în ziua de Crăciun, pe 25 decembrie 2022.

Cum va fi vremea de Crăciun în București? 

Cei care vor alege să rămână în București pe 25 decembrie 2022 vor avea parte de un Crăciun cu mult soare, cu vreme frumoasă și mult mai caldă decât ar fi normal pentru acest moment al anului.

Meteorologii anunță temperaturi pozitive atât în cursul zilei de duminică, 25 decembrie 2022, cât și noaptea, iar precipitațiile vor lipsi cu desăvârșire.

În ziua de Crăciun 2022, la București se anunță o maximă cuprinsă între 9 și 11 grade, mai ridicată decât ar fi normal la această dată. Vremea va fi frumoasă, cerul va fi senin, iar soarele va străluci întreaga zi, încălzind astfel atmosfera. Vântul va sufla slab până la moderat și nu vor fi condiții de precipitații.

În noaptea de 25 spre 26 decembrie 2022, temperatura minimă va coborî până în jurul valorii de 0 grade. Cerul va rămâne senin, iar vântul va sufla slab.

În a doua zi de Crăciun, pe 26 decembrie 2022, temperatura din termometre va mai scădea, astfel că se va înregistra o maximă de 19 grade. Cerul va fi predominant noros, însă nu vor fi condiții de ploaie. La primele ore ale dimineții, dar și noaptea vor mai fi condiții de ceață.

După lăsarea serii, cerul va rămâne acoperit de nori, dar nu va ploua, iar minima va fi pozitivă, înregistrându-se o temperatură de 1 grad. Vântul va sufla slab și moderat.

Astfel, de Crăciun 2022, vremea va fi caldă pentru acest moment al anului, va fi soare, iar atmosfera va fi una plăcută întreaga zi. 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Nici de Revelion 2023 nu se anunță precipitații la București, însă temperatura din termometre va mai scădea. Astfel, pe 31 decembrie 2022, maxima va fi de 3 grade, iar minima înregistrată în noaptea dintre ani va fi de 1 grad. Cerul va fi mai mult noros, dar nu vor fi precipitații. În prima zi din an, pe 1 ianuarie 2023, vremea va fi închisă în Capitală, cerul va fi acoperit de nori și se va înregistra o maximă de 6 grade și o minimă de 3 grade. 

Citește și: Prognoza meteo de Crăciun 2022 în România. Vremea va fi mai caldă decât ar fi normal pentru această perioadă a anului

Cum arată prognoza meteo pentru perioada sărbătorilor de iarnă? 

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Astfel, în perioada sărbătorilor de iarnă, vremea va fi destul de schimbătoare.

De Crăciun 2022, în majoritatea regiunilor se vor înregistra temperaturi mai ridicate decât ar fi normal pentru data din calendar, maximele fiind cuprinse între 0 și 14 grade. Nu sunt anunțate precipitații însemnate din punct de vedere cantitativ, ci doar izolat pot să mai apară ploi. 

În ultimele zile din an și de Revelion 2023, vremea se va mai răci, astfel că temperaturile se vor apropia de cele specifice pentru finalul lunii decembrie. În anumite zone ale țării, temperaturile vor coborî sub 0 grade, mai ales în timpul nopții, însă precipitațiile vor fi slabe. 

Citește și: Salvamontiștii au salvat 25 de oameni blocați în zăpezile din Munții Făgăraș! Nămeții sunt deja mari