7 alternative drăguțe la bradul cumpărat din piață

Author: Alina Petre
Actualizat: 20 dec 2022, 10:56

Dacă un brad tradițional de Crăciun, cumpărat din piață, pur și simplu, nu este în planurile tale de sărbători, avem alternativele potrivite pentru tine. O idee de pe blogul Magnolia ar fi brazii din ghiveci, care pot fi plantați după Crăciun. Citește în continuare pentru a afla alte 7 alternative drăguțe și moderne pentru a înlocui bradul cumpărat din piață!

1.    Decorează un arbust de rozmarin

Arbuștii de rozmarin tăiați reprezintă o alternativă drăguță a bradului de Crăciun, care îndeplinește un dublu rol. Acesta luminează casa de sărbători, iar la finalul acestei perioade câștigi o plantă culinară delicioasă, care poate trăi mult timp în locuința ta. 

Creează un mic brad din lemn

Utilizează piese dintr-un palet de lemn pentru a construi un mic brad, cu un design drăguț și minimalist. Pentru un aspect natural, colorează lemnul sau lasă copiii să picteze cu nuanțele și modelele preferate. La final, adaugă un set de becuri luminate și obții un decor de iarnă original.

3.    Ornează plantele din casă

Decorează cu globuri și lumini o plantă de apartament robustă, pe care o ai deja în casa ta. Poți adăuga și particule de sclipici și vei avea un brad de Crăciun festiv. Câteva plante potrivite sunt Monstera, Sansevieria sau Photos.

4.    Construiește un contur de brad pe perete

Utilizează sfoară sau frânghie și ramuri pentru a crea conturul unui pom de Crăciun pe peretele tău, adaugă lumini și alte accesorii. Fii creativ și adaugă elemente, precum bucăți mici de lemn, jucării sau chiar scrisorile pentru Moș Crăciun.

5.    Formează un brad din dopuri de plută

Adună toate dopurile de plută de la sticlele de vin băute pe parcursul anului și aranjează-le în forma unui brad pentru a crea un mic copac de Crăciun. Pentru un plus de farmec, poți adăuga luminițe sau sclipici.

6.    Poți avea un brad din conuri de pin

Dacă ești un colecționar de conuri de pin, această creație este o modalitate excelentă de a le utiliza. Lipește fiecare con pentru a da forma unui copac, adaugă batoane de scorțișoară pentru un parfum unic, dar și lumini mici pentru un aspect festiv.

7.    Creează un brad de Crăciun din hârtie

Taie benzi de hârtie, utilizează tehnicile preferate de origami, modelează tot astfel încât să arate ca ramurile de brad.  Decupează cercuri sau alte forme pentru a face ornamente, adaugă sclipici și ce culori dorești. La final, lipește bradul pe perete sau înrămează-l și bucură-te de un Crăciun original.

Indiferent de pasiuni sau talent, și tu poți crea un mic brad, chiar la tine acasă! Utilizează orice material dorești, adaugă accesoriile preferate și fii creativ! Cu siguranță, te vei bucura mai mult de noul design de brad, deoarece e creat manual de tine.

Sursa foto - Shutterstock