3 filme și documentare despre nașterea lui Iisus Hristos. Sunt numai bune de vizionat în perioada sărbătorilor de iarnă

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 20 sep 2023, 05:45

Fiindcă se apropie Crăciunul iată o serie de filme și documentare despre Nașterea lui Iisus pe care le poți urmări cu familia.

Sursa: https://www.pexels.com/

Fiindcă se apropie Crăciunul iată o serie de filme și documentare despre Nașterea lui Iisus pe care le poți urmări cu familia.

Urmează o perioadă încărcată din punct de vedere spiritual, pentru că sunt trei zile consecutive care ne vor aminti de Nașterea Domnului, de aceea vă recomandăm două filme și un documentar despre Nașterea Domnului Iisus Hristos pe care le puteți urmări în familie.

Filme despre nașterea lui Iisus Hristos

The Nativity Story

Este un film realizat de Catherine Hardwicke care a avut premiera internațională în 2006.

În acest film se vorbește despre călătoria pe care Iosif și Maria au avut-o de la Nazaret spre Betleem, dar și despre Nașterea pruncului Hristos. Este o călătorie de peste 100 de mile, cu locuri periculoase și greu de urmat, mai ales că Maria este însărcinată în luna a noua. Povestea debutează cu Regele Irod și frica sa de profeția din Vechiul Testament, care anunță venirea lui Mesia. Înspăimântat că își va pierde regatul, acesta ordonă uciderea tuturor pruncilor de sex masculin mai mici de doi ani, din orașul Betleem.

Mergând pe urma acestei profeții, filmul se întoarce înapoi cu un an, la Marele Templu din Ierusalim, unde Zaharia, un preot pios, are o viziune de la Dumnezeu care îl anunță cum că soția sa „îi va naște un fiu care va deveni profet, pregătind calea Domnului.” Dat fiind că soția lui Zaharia a trecut de vârsta la care poate avea copii, acesta își exprimă necredință și este lovit de muțenie.

Citește și: De ce e bine să porți roșu de Crăciun 2022. Iată care este semnificația acestei culori și cum poți atrage energiile pozitive

În același timp, Maria este informată de către părinții săi că urmează să se logodească cu Iosif. Refugiată într-o livadă, aceasta este vizitată de către îngerul Gabriel, care o anunță că a fost aleasă de Dumnezeu să îl poarte în pântece pe fiul Său.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Primul Crăciun

Este un film animat, atât pentru adulți cât și pentru copii, care vorbește despre nașterea Pruncului Iisus văzută prin ochii unui măgăruș.

Acesta visează la o viață dincolo de munca sa zilnică de la moara din sat, iar într-o zi, el își găsește curajul de a se elibera și, în cele din urmă, pleacă în călătoria visurilor sale. Pe drum, se întâlnește cu Ruth, o oaie drăgălașă care s-a pierdut de turmă,  dar și cu Dave, un porumbel cu aspirații înalte. Alături de trei cămile sarcastice și alte animale excentrice, Bo și noii lui prieteni urmează Steaua și devin eroi accidentali în cea mai importantă poveste spusă vreodată.

Documentare despre nașterea Domnului

The Star of Bethlehem

Citește și: 24 decembrie, Ajunul Crăciunului 2022. Tradiții și obiceiuri în ziua premergătoare Nașterii Domnului

Este un film documentar lansat în anul 2007, realizat de Frederick A. Larson, în care se discută despre controversata Stea din Bethleem, care a apărut pe cer cu câteva zile înainatea de Nașterea lui Iisus. Cu ajutorul unor programe realizate special pentru astronomi, regizorul însoțit de mai mulți specialiști încearcă să descifreze taina uneia dintre celei mai mari Stele care a apărut pe cer. Interesul lui Larson pentru Steaua din Betleem a apăru în momentul în care a vrut să realizeze o decorațiune de Crăciun, iar acesta nu știa prea multe detalii legate de aceasta. Astfel, a ajuns să regizeze unul dintre cele mai interesante documentare despre Nașterea Domnului, dar și despre lumina care i-a călăuzit pe Magi către Ieslea cu boi.

Sursă: imdb.com