Păzea, Creața gătește paste carbonara. Cum trebuie preparată corect una dintre cele mai gustoase rețete de paste

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 21 dec 2022, 14:49

Păzea, Creața gătește paste carbonara. Cum trebuie preparată corect una dintre cele mai gustoase rețete de paste

Sursa: Captură video

Creața a revenit în bucătărie și, de data aceasta, a gătit paste carbonara. După o primă încercare eșuată, greșelile au fost reparate, iar rezultatul a fost unul pe măsură.

Creața a intrat din nou în bucătărie, a pus mâna pe ustensile și s-a apucat de gătit un fel de mâncare gustos și iubit de toată lumea: paste carbonara.

Creața gătește paste carbonara

După ce a făcut clătite, o rețetă delicioasă al cărei rezultat i-a întrecut așteptările, Creața a trecut de la desert la ceva mai complicat, adică la un fel principal de mâncare.

„Toată lumea le iubește, eu le iubesc! Iubesc pastele!”, a spus Creața, cu un zâmbet larg pe față și cu un chef și mai mare de treabă.

Cu ajutorul zânei bune, dar care, pe alocuri, i-a făcut mai unele glume, Creața și-a dus misiunea culinară la capăt și, la final, s-a declarat extrem de încântată de rezultat.

Ingredientele necesare sunt la îndemâna oricui și, cu siguranță, toți le avem în casă: patru gălbenușuri, pecorino sau, pentru cine nu are în casă așa ceva, se poate înlocui cu parmesan (60 de grame), pancetta sau bacon afumat (100/150 de grame), sare, piper și paste (200-250 de grame).

Multă lume, atunci când gătește paste carbonara, adaugă și smântână, dar Creața nu va face acest lucru, deoarece, în rețeta originală, nu este trecut acest ingredient.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cum se prepară pastele carbonara

Când apa fierbe, se adaugă pastele, după care se amestecă încet cu o lingură, pentru a fi toate acoperite cu apă.

Cu toate acestea, prima tură de paste făcută de Creața nu a ieșit, deoarece le-a uitat pe foc, așa că a trebuit să o ia de la capăt.

Cât timp pastele fierb, se prepară restul rețetei. Se sparg ouăle și se separă gălbenușul de albuș, după care parmesanul se dă pe răzătoare. Peste gălbenuș se pune piperul, după care se adaugă parmesanul ras și se amestecă, până textura ajunge să semene cu o pastă.

Apoi, se pune puțin ulei într-o tigaie și se adaugă bacon, pentru a se prăji puțin, până se rumenește. Peste bacon se pune puțin din apa în care au fiert pastele, după care se adaugă și ele, urmate de ou. Mai se amestecă totul puțin, după care se stinge focul și sunt gata de servire, imediat ce se mai răcesc.

„Am scos-o și de data asta la capăt.

Au ieșit genial. Nu vreți să știți cât de bine miros, sunt preferatele mele și abia aștept să mănânc! Dacă mie mi-au ieșit, clar vă ies și vouă!”, a pus Creața.

 

 

 

Taguri: