LIVE UPDATE Ziua 302 de război în Ucraina: Serghei Șoigu ar fi vizitat unități ale armatei, în timp ce Rusia ar urma să înceapă un nou bombardament masiv

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 22 dec 2022, 15:47

LIVE UPDATE Ziua 302 de război în Ucraina: Președintele Franței susține că Ucraina nu are cum să facă parte din NATO. Volodimir Zelenski, aflat în SUA, a cerut mai multe arme

Sursa: Facebook

În a 302-a zi de război, un fost vicepremier rus a fost rănit în Donețk, în urma bombardamentelor, iar Volodimir Zelenski a mărturisit că speră că ajutorul pe care armata sa îl primește să continue.

UPDATE ORA 15:30. Rusia ar urma să înceapă un nou bombardament masiv

Potrivit unor surse din serviciile de informații din Ucraina, Rusia ar urma, azi sau mâine, să înceapă o nouă serie puternică de bombardamente în Ucraina.

De asemenea, conform acelorași surse, Rusia ar putea să se folosească de toate purtătoarele de rachete de croazieră ce au o rază de acțiune de mai mult de 500 de km și se crede că vor fi folosite aproximativ 70 de rachete de croazieră.

UPDATE ORA 13:30. Serghei Șoigu ar fi vizitat unități ale armatei

Conform agenției de presă de stat RIA, Serghei Șoigu ar fi vizitat unități ale armatei ruse care luptă în Ucraina și care sunt „în zona operațiunii militare speciale”, dar fără a fi precizată, cu exactitate, locația.

UPDATE ORA 12:00. Președintele din Belarus a adus lămuriri în legătură cu manevrele militare din țara sa

Alexander Lukașenko, președintele din Belarus, a spus că manevrele militare care s-au desfășurat de curând nu au avut nicio legătură cu Ucraina și a menționat că armata sa nu va ajunge la granițe.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Mai mult decât atât, acesta a precizat faptul că nu exclude posibilitatea ca Rusia să fie atacată de „vecini”: „Dacă vreți pace, pregătiți-vă pentru război”.

UPDATE ORA 10:00. Rusia condamnă vizita lui Zelenski în Ucraina

După ce Zelenski a ajuns ieri, 21 decembrie, în Statele Unite ale Americii, unde a ținut un discurs, ambasadorul Rusiei a declarat că acest lucru a arătat că America și Ucraina nu sunt „pregătite pentru pace”.

„Declarațiile conciliante ale administrației Biden despre lipsa intenției de a începe o confruntare cu Rusia sunt doar vorbe goale. Ceea ce a fost anunțat, în esență, în aplauze și zâmbete sarcastice, a fost necesitatea de a continua războiul prin interpuși împotriva țării noastre. Până la o victorie deplină asupra noastră.

Acțiunile provocatoare ale SUA (în Ucraina) duc în mod constant la escaladări, ale căror consecințe nici măcar nu pot fi imaginate”, a declarat Anatoli Antonov.

UPDATE ORA 08:30. Volodimir Zelenski a cerut Americii mai multe arme

Aflat în vizită în Statele Unite ale Americii, după o planificare secretă a deplasării sale, Volodimir Zelenski a mulțumit pentru ajutorului primit până acum și a asigurat că banii pe care îi primește Ucraina nu reprezintă acte de caritate, ci ajută Ucraina să răzbească în fața agresorului

 

UPDATE ORA 08:00. Emmanuel Macron nu vede Ucraina în NATO

Emmanuel Macron, președintele Franței, este de părere că, dacă Ucraina va intra în NATO, Rusia va vedea totul ca pe o confruntare, motiv pentru care acest lucru nu este „cel mai probabil scenariu”.

„Indiferent dacă Ucraina aderă sau nu la NATO- și acesta nu este cel mai probabil scenariu- va trebui să primească garanții de securitate cu atât mai solide cu cât a fost atacată de Rusia”, a mai spus președintele Franței.