LIVE UPDATE Ziua 303 de război în Ucraina: Rușii fac chetă pentru echipamentele necesare armatei lui Vladimir Putin. Coreea de Nord susține că nu a furnizat niciun fel de arme Moscovei

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 23 dec 2022, 16:14

LIVE UPDATE Ziua 303 de război în Ucraina. Rușii fac chetă pentru echipamentele necesare armatei lui Vladimir Putin. Coreea de Nord susține că nu a furnizat niciun fel de arme Moscovei

Sursa: Facebook

În a 303-a zi de război, Rusia nu se lasă intimidată de rachetele Patriot pe care Ucraina le va primi din partea Statelor Unite ale Americii, iar Vladimir Putin susține că vrea ca războiul din Ucraina să se încheie, dar că acest lucru se va întâmpla printr-o soluție diplomatică.

UPDATE ORA 14:30. Rusia admite posibilitatea unui război cu America

Anatoli Antonov, ambasadorul Rusiei în Statele Unite ale Americii, a apus că posibilitatea ca Rusia să aibă o ciocnire cu America este una ridicată. Conform acestuia, America duce un „război de procură” împotriva Rusiei.

UPDATE ORA 13:00. Rusia a anunțat noi rezultate în Ucraina

Rusia a anunțat, astăzi, 23 decembrie, că armata sa a făcut pași importanți înspre atingerea obiectivului, și anume, „demilitarizarea” Ucrainei.

UPDATE ORA 11:30. Moscova a spus că nu poate primi garanții de securitate

Un diplomat rus a declarat că Rusia nu poate primi garanții de securitate, deoarece militari și „mercenari” NATO se află în Ucraina, iar Ucraina continuă să primească armament din partea Occidentului.

Olanda a declarat că, în anul 2023, va oferi un ajutor în valoare de 2 miliarde și jumătate de euro pentru Ucraina, iar banii urmează să fie folosiți în funcție de cum va evolua războiul.

Citește și: Soția soldatului rus, care l-a îndemnat să abuzeze sexual ucrainencele, este dată în urmărire internațională: „Îți permit”

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

UPDATE ORA 10:00. America nu consideră că Vladimir Putin are vreo dorință de încheiere a războiului

Antony Blinken, secretarul de stat din America, a declarat că Rusia nu s-a arătat interesată „semnificativ” de dorința de a încheia războiul, după ce Putin a spus, în urmă cu puțin timp, că vrea că războiul să se încheie „cât mai curând”.

UPDATE ORA 08:30. Rușii sporesc măsurile de securitate în Crimeea și în Herson

Rușii, de teama contraofensivei ucrainene, care dă roade, au început să sporească măsurile de securitate din Herson și din Crimeea, conform oficialilor ruși.

De asemenea, Rusia se asigură de faptul că și activitatea navală în Marea Neagră este îmbunătățită. Conform analizelor News, activitatea submarinelor a crescut în apropiere de Sevastopol.

Citește și: „Consecințe greu de prevăzut”. Rusia a trecut la amenințări, după ce Volodimir Zelenski a făcut o vizită în Statele Unite ale Americii

UPDATE ORA 08:00. Ministrul de externe al Coreei de Nord neagă că ar fi oferit arme Rusiei

Ministrul de Externe din Coreea de Nord spune că informația conform căreia a furnizat arme Rusiei este „nefondată”, dar denunță America pentru decizia de a furniza arme letale Kievului.

Citește și: „Consecințe greu de prevăzut”. Rusia a trecut la amenințări, după ce Volodimir Zelenski a făcut o vizită în Statele Unite ale Americii

O publicație japoneză a relatat, în urmă cu ceva timp, că muniții, printre care și obuze de artilerie, au fost trimise de Coreea de Nord în Rusia, cu trenul.