Cine este bărbatul care face zilnic naveta să-și crească cei 6 copii, deși a rămas fără un picior: "Îmi doresc o tricicletă electrică pentru a merge la serviciu cu ea"

Autor: Diana Tilă
Actualizat: 24 sep 2023, 00:50

Rămas fără un picior, un tată din Călărași face zilnic naveta, să-și crească cei 6 copii.

Alexander a rămas fără un picior din cauza unei boli, care a fost depistată mult prea târziu. Are 6 copii și face tot posibilul să își păstreze locul de muncă, care este la 8 km distanță de acasă, pentru a putea să-i crească pe cei mici. Chiar dacă are un picior amputat, bărbatul face zilnic naveta.

Citește și: Cine este Marius Lețu, lucrătorul la salubritate care are șase copii și foarte puține posibilități de a-i crește. Povestea lui emoționantă a ajuns la inimile oamenilor

Cine este bărbatul care face zilnic naveta să-și crească cei 6 copii, deși a rămas fără un picior

Alexander Dorin are 34 de ani și este din județul Călărași, comuna Dorobanți, sat Vărăști. Bărbatul este un adevărat luptător, chiar dacă i-a fost amputat piciorul drept, iar acum are proteză, nu renunță la misiunea de a-și ajuta familia.

În urmă cu 19 ani, Alexander era șef de depozit la o unitate militară din București.

Din nefericire, o boală vasculară, diagnosticată mult prea târziu, i-a dat viața peste cap.

Bărbatul povestește cum a fost dat afară de la acel locul de muncă din cauza bolii. „Dinainte de operație mi-am pierdut locul de muncă, am fost dat afară, ca o măsea stricată”.

Citește și: Povestea Victoriei, mama care a fost ucisă în Herson, în timp ce ajuta oamenii. A lăsat în urmă doi copii de 17 și 12 ani

Singurii care i-au rămas alături au fost colegii și cu ajutorul lor a reușit să-și cumpere o proteză.

Acum, bărbatul lucrează la o firmă care se ocupă de agricultură este lăcătuș mecanic. Pentru a ajunge la muncă, indiferent de vreme, parcurge zilnic o distanță de 7-8 km, drum pe care îl face cu microbuzul. Când este vremea bună, acesta ar prefera să meargă cu tricicletă că să nu depindă de microbuz. 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Mai ales iarna, fiind câmp, bate vântul, și mergem la muncă, este groaznic. Eu le fac pe toate, nu chem pe nimeni, decât în cazuri extreme”, mărturisește bărbatul.

Alexander și Loredana sunt împreună de 15 ani și au șase copii, dar doi sunt ai femeii, din prima căsătorie. Cu toate acestea, tatăl îi iubește pe toți la fel, potrivit s tirideromania.ro

“Sunt cei mai minunați copii pe care îi cunosc eu. Cuminţi, ascultători, înțelegători.”, spune Alexander. Ei locuiesc într-o casă mică, sărăcăcioasă, de la marginea satului Vărăşti, locuință ridicată cu bani împrumut de la bancă.

„Mulțumim lui Dumnezeu că avem unde să punem capul”, spune Loredana, mama copiilor.

Citește și: Tată îngenuncheat de sărăcie. Bărbatul nu-şi poate conduce fiica pe ultimul drum din cauza lipsei banilor

Alexander nu a fost niciodată ghidat în viață de bani, însă tot ce își dorește de Crăciun este o tricicletă electrică pentru a se putea deplasa cu ea la muncă.

„Îmi doresc o tricicletă electrică pentru a merge la serviciu cu ea. Am piciorul drept amputat am proteză și un loc de muncă permanent. M-ar ajută enorm de mult, din salariu nu îmi permit să îmi cumpăr deoarece am 6 diamante de copii. Doamne ajută”, mărturisește el.

 

Taguri: