LIVE UPDATE Ziua 305 de război în Ucraina. Volodimir Zelenski, mesaj pentru ucraineni: "Nu vom aştepta un miracol, deoarece îl creăm noi înşine"

Autor: Diana Tilă
Actualizat: 25 sep 2023, 00:05

Volodimir Zelenski a declarat sâmbătă că ucrainenii își vor crea propriul miracol de Crăciun.

Preşedintele Volodimir Zelenski a transmis că de Crăciun, ucrainenii își vor crea propriul miracol, pentru a demonstra  că vor rămâne neînvinși în ciuda atacurilor ruseşti.

„Am îndurat la începutul războiului – am rezistat la atacuri, ameninţări, şantaj nuclear, teroare, lovituri cu rachete. Vom rezista şi în această iarnă, pentru că ştim pentru ce luptăm”, a declarat el, relatează Reuters, transmite Agerpres.ro.

”Chiar şi în întuneric complet, ne vom găsi unul pe altul pentru a ne îmbrăţişa strâns. Iar dacă nu există căldură, ne vom îmbrăţişa mult timp pentru a ne încălzi ”, a spus el.

Citește și: Vladimir Putin se asigură că armele nucleare sunt gata pentru a fi folosite, amplificând și mai mult temerile legate de o astfel de abordare a războiului

”Vom zâmbi şi vom fi fericiţi, ca întotdeauna. Există o singură diferenţă – nu vom aştepta un miracol, deoarece îl creăm noi înșine”.

Clipul, care a durat puţin sub nouă minute, a fost filmat în aer liber, noaptea, cu doar câteva lumini albe şi un pom de Crăciun în fundal. Zelenski a subliniat că trupele ucrainene luptau în estul regiunii Donbas, în timp ce alţii trăiau în exil în ţară şi în străinătate după ce au fugit de ruşi.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

”Ne luptăm cu ei de mai bine de 300 de zile şi opt ani. Le vom permite să obţină ceea ce vor?”, a spus el, referindu-se la ocuparea Crimeei de către Rusia în 2014.

Citește și: „Consecințe greu de prevăzut”. Rusia a trecut la amenințări, după ce Volodimir Zelenski a făcut o vizită în Statele Unite ale Americii

Trei lucrători ai serviciilor de urgență au fost uciși în timpul operațiunilor de deminare în Herson

Trei lucrători ai serviciilor de urgență ucrainene au fost uciși sâmbătă, când o mină a explodat în timp ce deminau anumite zone din regiunea Kherson, anunță  Reuters.

"Toți trei au servit cu abnegație în echipa de urgență și salvare a Unității cu destinație specială a Departamentului de Stat al Ucrainei din regiunea Zhytomyr și au îndeplinit sarcina de deminare a teritoriilor eliberate de inamic în regiunea Herson", a declarat serviciul de urgență din Zhytomyr pe pagina sa de Facebook.

Germania a trimis Ucrainei 13 vehicule blindate de recuperare

Germania a furnizat Ucrainei 13 vehicule blindate de recuperare Bergepanzer 2, a anunțat sâmbătă guvernul de la Berlin, potrivit The Kyiv Independent.

Citește și: Povestea Victoriei, mama care a fost ucisă în Herson, în timp ce ajuta oamenii. A lăsat în urmă doi copii de 17 și 12 ani

Guvernul german a mai anunțat că a furnizat Ucrainei 78 de vehicule de protecție a frontierei, 35 de ambulanțe, 6 camioane de ridicare, 60.000 de cartușe de 40 mm, 18.500 de proiectile de 155 mm, 18 camioane de manipulare a încărcăturii, 50 de vehicule protejate împotriva ambuscadelor (rezistente la mine DINGO), 12 platforme Oshkosh pentru transportul de tancuri și 3 tancuri Beaver pentru instalarea podurilor.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.